Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Dünya’yı sardı; Nüfusun 4’te biri eve kapandı

HABER/ABORİ Dünyada şu an yaklaşık iki milyar insan salgın nedeniyle tamamen ya da kısmen evine kapandı.  Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi Hindistan’ın 700 milyonluk kesiminde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Şu ana kadar aralarında Fransa, İtalya, Arjantin, Suudi Arabistan, ABD’nin Kaliforniya eyaleti, Irak, Yunanistan ve Ruanda’nın da bulunduğu 36 ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Salı […]

Dünya’yı sardı; Nüfusun 4’te biri eve kapandı
  • 23 Mart 2020 23:38

HABER/ABORİ

Dünyada şu an yaklaşık iki milyar insan salgın nedeniyle tamamen ya da kısmen evine kapandı.  Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi Hindistan’ın 700 milyonluk kesiminde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Şu ana kadar aralarında Fransa, İtalya, Arjantin, Suudi Arabistan, ABD’nin Kaliforniya eyaleti, Irak, Yunanistan ve Ruanda’nın da bulunduğu 36 ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Salı günü Kolombiya, Çarşamba günü de Yeni Zelanda yasak kararı alacak.

 

Birçok ülkenin getirdiği sınırlamalar, işe ya da doktora gitmeyi veya temel gıda alışverişi gibi nedenlerle sokağa çıkılmasını kapsamıyor. Türkiye, Almanya, İngiltere ve İran dâhil bazı ülkeler, vatandaşlarından evde kalmalarını ve diğer insanlarla temas kurmamalarını istiyor.