Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Dünyanın en eski fabrikası Mısır’da bulundu

ABD’li ve Mısırlı arkeologlar tarafından Mısır’ın güneyinde yer alan Suhac şehrinin Abidos bölgesinde dünyanın en eski bira fabrikası keşfedildi. Mısır Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı, antik Mısır şehri Abydos’ta binlerce litre bira üretebilecek 5 bin 100 yıllık bir bira fabrikası tespit edildiğini açıkladı. Mısır Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, antik Mısır şehri […]

Dünyanın en eski fabrikası Mısır’da bulundu
  • 15 Şubat 2021 15:13

ABD’li ve Mısırlı arkeologlar tarafından Mısır’ın güneyinde yer alan Suhac şehrinin Abidos bölgesinde dünyanın en eski bira fabrikası keşfedildi. Mısır Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı, antik Mısır şehri Abydos’ta binlerce litre bira üretebilecek 5 bin 100 yıllık bir bira fabrikası tespit edildiğini açıkladı.

Mısır Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, antik Mısır şehri Abydos’ta binlerce litre bira üretebilecek 5 bin 100 yıllık bir bira fabrikası tespit edildiğini açıklandı. ABD’li ve Mısırlı arkeologlar tarafından tespit edilen fabrikanın MÖ 3 bin 100 yıllarında Kral Narmer döneminde inşa edildiği tahmin ediliyor.

22 bin 400 litre üretim kapasitesine sahip olduğu belirtilen bira fabrikasında, her biri tahıl ve su karışımlarını ısıtmak için kullanılan 40 kilden yapılma kap da tespit edildi.