Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

DTSO, Ticaret Sicili belgelerini elektronik ortamda vermeye başladı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası üyesi firmalar, “Ticaret Sicil Tasdiknamesi”, “Merkez Nakli Belgesi”, “Şube Açılış Belgesi” ve “İflas ve Konkordato Belgeleri”ni DTSO hizmet binasına gelmeden elektronik ortamdan alabilecek. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, koronavirüs salgını ile mücadelede sürecinde ticaretin devamlılığını sağlamak için üyelerin DTSO binasına gelmeden hizmet almalarını sağlamak ve […]

DTSO, Ticaret Sicili belgelerini elektronik ortamda vermeye başladı
  • 26 Ağustos 2020 15:05

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası üyesi firmalar, “Ticaret Sicil Tasdiknamesi”, “Merkez Nakli Belgesi”, “Şube Açılış Belgesi” ve “İflas ve Konkordato Belgeleri”ni DTSO hizmet binasına gelmeden elektronik ortamdan alabilecek.

DTSO Başkanı Mehmet Kaya.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, koronavirüs salgını ile mücadelede sürecinde ticaretin devamlılığını sağlamak için üyelerin DTSO binasına gelmeden hizmet almalarını sağlamak ve işlerini hızlandırmak üzere internet üzerinden verdikleri belge sayısını artırmaya yönelik çalışmalara hız verdiklerini belirtti. Kaya, “Dijitalleşmenin önemini Koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde daha iyi anladık. Elektronik ortama taşıdığımız iş ve işlemlerimiz sayesinde salgından daha az etkileniyoruz. Pandemi karşısında Dijital Hizmetlerimiz ile Sosyal mesafeyi koruyoruz. Üyelerimizin zaman kaybını önleyerek iş ve işlemlerini hızlı yapmalarını sağlamaya yönelik dijitalleşme çalışmalarına devam edeceğiz” dedi.

Ticaret Bakanlığı öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) destekleriyle hayata geçirilen uygulamada, Ticaret Sicili belgelerini elektronik ortamda almak isteyen DTSO üyeleri, Merkezi Sicil Kayıt Sistemi’nin (MERSİS) https://mersis.gtb.gov.tr/ web adresi üzerinden giriş yaparak “Belge Başvuruları” alanından e-imzalı belge müracaatında bulunabiliyor.

Başvuru yaptığı e-belgelerin harç tutarlarını elektronik ortamda kredi kartıyla ödeyen ve ödeme bilgisi Diyarbakır Ticaret Sicili Müdürlüğü’ne ulaşan DTSO üyeleri, güvenli elektronik imza ile imzalanarak hazırlanan belgeleri DTSO’ya gelmelerine ihtiyaç kalmadan internet üzerinden indirerek kullanabiliyor.