Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

DTSO Amida Konserleri’nin 5’ncisi kadınlara atfedildi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın (DTSO), “Geçmişin Sesi Amida Konserleri” adıyla başlattığı “10 Tarihi Mekan 10 Eşsiz Konser” etkinlikleri sürüyor. Ma Music ve konuk sanatçılarının sahne aldığı konserlerin ilki, Silvan ilçesindeki Hasuni Mağaraları’nda; ikincisi, Roma döneminden kalma Çınar ilçesindeki Zerzevan Kalesi’nde; üçüncüsü ise inanç ve kültür değerleri ile bilinen antik kent Eğil’de; dördüncüsü ise Sur […]

DTSO Amida Konserleri’nin 5’ncisi kadınlara atfedildi
  • 3 Mart 2021 02:15

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın (DTSO), “Geçmişin Sesi Amida Konserleri” adıyla başlattığı “10 Tarihi Mekan 10 Eşsiz Konser” etkinlikleri sürüyor. Ma Music ve konuk sanatçılarının sahne aldığı konserlerin ilki, Silvan ilçesindeki Hasuni Mağaraları’nda; ikincisi, Roma döneminden kalma Çınar ilçesindeki Zerzevan Kalesi’nde; üçüncüsü ise inanç ve kültür değerleri ile bilinen antik kent Eğil’de; dördüncüsü ise Sur ilçesinde 16. yüzyılda inşa edilen Dêra Mor Petyun Katolik Ermeni Kilisesi’nde gerçekleştirildi.

KADINLARA ATFEDİLDİ

DTSO’nun sosyal medya hesaplarında paylaşılan ve yoğun ilgi gören Geçmişin Sesi Amida Konserleri’nin beşincisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadınlara atfedildi. MÖ 7500 ile 5500 yılları arasındaki döneme ait tarımın ilk yapıldığı ve insanların yerleşik hayata geçtiği belirtilen Diyarbakır’ın Ergani ilçesindeki Hilar Mağaraları’nda düzenlenecek konserde, kadın ezgileri yankılanacak.