Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

DSMMMO üyeleri iftarda buluştu

ŞERİFE DENİZ BULUT Diyarbakır Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (DSMMMO), Ramazan ayı nedeniyle üyelerine iftar yemeği verdi. Kent merkezindeki bir otelde verilen iftar yemeği öncesi konuşma yapan DSMMMO Başkanı Mustafa Vural, “Ramazan ayının birlik, beraberlik, yardımlaşma, dayanışma duygularının ön plana çıktığı önemli ve mübarek bir ay” olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Birlik, beraberlik, yardımlaşma, dayanışma, […]

DSMMMO üyeleri iftarda buluştu
  • 30 Mayıs 2019 00:48

ŞERİFE DENİZ BULUT

Diyarbakır Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (DSMMMO), Ramazan ayı nedeniyle üyelerine iftar yemeği verdi.

Kent merkezindeki bir otelde verilen iftar yemeği öncesi konuşma yapan DSMMMO Başkanı Mustafa Vural, “Ramazan ayının birlik, beraberlik, yardımlaşma, dayanışma duygularının ön plana çıktığı önemli ve mübarek bir ay” olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Birlik, beraberlik, yardımlaşma, dayanışma, barış, huzur gibi bir çok kavram insanların bir arada yaşaması için gerekli olan kadim değerlerdir. Toplumu toplum eden, ayakta tutan, güçlü sağlıklı nesiller yetiştirmesi sağlayan bu kadim değerleri korumak, yaşatmak hem büyük bir ibadet hem de geleceği miras bırakacağımız en değerli varlıklarımız olan çocuklarımız için en büyük teminattır. Bildiğiniz üzere 11-12 Mayıs tarihlerinde seçimli Genel Kurulumuzu geride bıraktık, seçimler hem ülkelerin hem de meslek örgütleri açısından demokrasinin yerleşik bir kültüre sahip olması ve korunması açısından önemli temel taşlarıdır… Genel Kurullar da; Odaların geçmişlerini değerlendirilip, kazanımlarını korumak, eksiklerini tamamlamak temelinde rotalarını yeniden belirledikleri demokratik mecralardır. Meslek örgütlerindeki demokratik yarışlarda seçimin kazananı ya da kaybedeni yoktur… Amaçların gerçekleştirilmesi için yükün veya sorumluluğun yükleneceği tarafın belirlendiği tercih veya teveccühler vardır. Bu seçim evlerinde bazen kırgınlıklar ve dargınlıklar da olabilmektedir, ancak su süreçleri ayrışmalara gitmeden birlik ve beraberlik içinde hareket ederek çok rahat atlatabiliriz. Bizler birlikte iken güçlüyüz. Yaşadığımız mesleki ve ekonomik sorunların, zorlukların üstesinden gelebilmenin ön koşullardan biride birlik ve beraberlik içinde hareket etmekten geçmektedir. El ele vererek; aşamayacağımız engel, çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur.  Bu vesile ile öncelikle bu demokratik yarışa taraf olan gruplara, sonrasında meslek odasının geleceğini şekillendirme noktasında yüksek katılım gösteren siz çok değerli meslektaşlarıma, tercihleri ve yüksek teveccühleri ile bizleri onurlandıran iradeye ayrı ayrı teşekkür ediyor, Ramazan Bayramınızı şimdiden kutluyorum. İftar yemeğimizi onurlandırdığınız için hepinize tekrar ayrı ayrı teşekkür ediyor, sevgiler, saygılar sunuyorum.”