Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

DOSİAD yönetimi güven tazeledi

HABER MERKEZİ Diyarbakır Organize Sanayici ve İş Adamları Derneği (DOSİAD) 8. Olağan Genel Kurulu’nda mevcut Başkan Abdurrahman Aslan, tekrar seçilerek güven tazeledi. Genel Kurul toplantısı Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi toplantı salonunda gerçekleştirildi. DOSİAD Genel Kurul’da konuşan Başkan Abdurrahman Aslan, Diyarbakır’ın konumu itibariyle Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan kapısı olduğunu ifade etti. Aslan, “Şimdi biz bir takım oranlarla […]

DOSİAD yönetimi güven tazeledi
DOSİAD yönetimi güven tazeledi
Abori Editör
  • 28 Mart 2021 22:47
  • 28 Nisan 2022 13:18

HABER MERKEZİ

Diyarbakır Organize Sanayici ve İş Adamları Derneği (DOSİAD) 8. Olağan Genel Kurulu’nda mevcut Başkan Abdurrahman Aslan, tekrar seçilerek güven tazeledi.

Genel Kurul toplantısı Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi toplantı salonunda gerçekleştirildi. DOSİAD Genel Kurul’da konuşan Başkan Abdurrahman Aslan, Diyarbakır’ın konumu itibariyle Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan kapısı olduğunu ifade etti. Aslan, “Şimdi biz bir takım oranlarla acaba istihdam oranımız nedir diye baktık. OSB’mizde istihdam oranımız oldukça düşük. Bunu Diyarbakır’ımızın nüfusuyla orantılı bir hesap yaptığımız zaman bu istihdam sayısı kesinlikle kentimiz için yeterli değildir. Dünyanın en kıymetli en zor işi üretimdir. Arkadaşlarımız ellerini taşın altına koymuşlar, risk almışlar, neleri var neleri yok buralarda yatırım yapmışlar. Bu noktada kentimizin girişimcilik ruhu çok güçlüdür. Bütün arkadaşlarımızın bu girişimcilik ruhu var ve bundan cesaret alarak krize bakmadan sürece hiçbir şekilde takılmadan yatırımlar peş peşe geliyor ve devam ediyor. Bu anlamda bu riski alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Gücünü sanayici ve üreticilerden aldığını kaydeden Aslan, bir dönem daha DOSİAD’a hizmet etmek istediğini belirterek, “OSB yönetimimizle de istişarede bulunarak beraber hareket ederek sorunların çözümüne odaklanacağız. Arkadaşlarımızın da istek ve desteğiyle yeniden aday oldum. Beni bu hizmete layık gören tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Derneğimizin yönetim süreci 3 yıllıktır. Sayın Aziz Özkılıç bey bize çok değerli bir miras bıraktı. Biz de elimizden geldiğinde üzerine koyarak devam etmeye çalışıyoruz. DOSİAD sivil bir dernektir. Kimse bize gelin başkan olun demez gönüllülük esasına dayalı olarak bu görevi aldık. Biz bu süreçte tüm arkadaşlarımızı gezdik ve diyalog kurduk. Bence sorunların çözümünde diyalog esastır. En iyi yaptığımız şey diyalogu olabildiğince ilerletmek oldu” diye konuştu.

Tek listenin sunulduğu divanda Abdurrahman Aslan’ın başkanlığındaki liste güvenoyu alırken, oylama sonrası Divan Başkanı Aziz Özkılıç ve divan üyeleri, DOSİAD Başkanlığına yeniden seçilen Aslan ve yönetimi tebrik etti.