Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Diyarbakır’ın yerel markasından örnek davranış: Zam yerine indirime gittiler

VEYSİ POLAT/ABORİ Türkiye’de koronavirüs vaka sayısı beşe yükselirken pek çok kentlerde olduğu gibi Diyarbakır’da da fırsatçılar devreye girdi. Pek çok fırsatçı, özellikle kolonya, temizlik ve hijyen ürünlerini fahiş fiyata satmaya başladı. Ancak bunların aksine Diyarbakır’da 11 şubesi bulunan Çarmar Marketler Zinciri, bazı ürünler de indirime gitti. Abori’ye konuşan Çarmar Marketler Zinciri Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı […]

Diyarbakır’ın yerel markasından örnek davranış: Zam yerine indirime gittiler
  • 13 Mart 2020 20:11

VEYSİ POLAT/ABORİ

Türkiye’de koronavirüs vaka sayısı beşe yükselirken pek çok kentlerde olduğu gibi Diyarbakır’da da fırsatçılar devreye girdi. Pek çok fırsatçı, özellikle kolonya, temizlik ve hijyen ürünlerini fahiş fiyata satmaya başladı. Ancak bunların aksine Diyarbakır’da 11 şubesi bulunan Çarmar Marketler Zinciri, bazı ürünler de indirime gitti.


Abori’ye konuşan Çarmar Marketler Zinciri Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Şehmus Mete, ülke ve memleket olarak halkın zor günlerden geçtiğini ifade ederek, bu işi fırsatçılığa dönüştürenlere sert tepki gösterdi. Şirket olarak toplum menfaati yönünde karar aldıklarını ve gıda ürünlerinde indirim yaptıklarını belirten Şehmus Mete, “Koronavirüsle ilgili bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada çıkan haberlerde bazı marketlerin boş reyonları göstererek toplumu gereksiz yere endişelendirip panik yaratmanın hiç kimseye faydası yok. Tam tersine bu tür panikler toplumu galeyana getirmek isteyenler fırsatçılara zemin hazırlamaktadır. Bunu istismar edenler tespit edilip en ağır yaptırımlar uygulanmalı. Biz ürünlerimizi aldığımız firmalara zamlı ürün almayacağımızı beyan ettik. Bu süreçlerde toplum menfaatine yararlı hareket etmek bizim boynumuzun borcudur. Ayrıca bugün gıda maddelerinde indirim kararı aldık” dedi.

Çarmar Marketler Zinciri Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Şehmus Mete.

Halkın özellikle kolonya ve temizlik ürünlerine rağbet gösterdiğini ifade eden Mete, “Kolonyaya talep çok olunca 2’şer adet sınırı getirdik. Fiyatlarda da asla oynama yapmadık. Stoklarımız da kalmadı. Ancak bizden kolonya ve hijyen maddesi alıp fahiş fiyatlara satanları duyduk. Bu ahlaksızlıktır” diye konuştu.