Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Diyarbakır’daki STK’lardan Amedspor’a destek

HABER/ABORİ Aralarında Diyarbakır Barosu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB), Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD), Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği (GÜNTİAD), Diyarbakır Serbest Mali Müşavirler Odası, Diyarbakır Tabip Odası, Diyarbakır Madenciler Odası’nın bulunduğu bir çok kurum ve kuruluş, Amedspor’a destek amaçlı startı verilecek olan forma kampanyasına yönelik […]

Diyarbakır’daki STK’lardan Amedspor’a destek
  • 7 Mart 2020 13:24
  • 7 Mart 2020 14:12

HABER/ABORİ

Aralarında Diyarbakır Barosu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB), Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD), Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği (GÜNTİAD), Diyarbakır Serbest Mali Müşavirler Odası, Diyarbakır Tabip Odası, Diyarbakır Madenciler Odası’nın bulunduğu bir çok kurum ve kuruluş, Amedspor’a destek amaçlı startı verilecek olan forma kampanyasına yönelik basın açıklaması yaptı.

Amedspor tesislerinde yapılan açıklamaya, kurumu ve kuruluş temsilcileri ile Amedspor Kulüp Başkanı Metin Kılavuz katıldı. Kılavuz tarafından okunan ortak açıklamada, şu vurgular yapıldı:

“HAKSIZLIĞA, HUKUKSUZLUĞA BU KENT SESSİZ KALMAMALI”

“Medeniyetlere beşiklik etmiş kadim kent Diyarbakırımızın gözdesi ve şehrin sportif anlamda en üst organizasyonu olan Amedspor zorlu süreçlerden geçiyor. Böylesi zor bir dönemde kentin Sivil Toplum Kuruluşları tarafından sahiplenilmesi çok anlamlı ve tarihi bir görevdir. Bizler kentteki STK’lar olarak Amedspor’un içinde bulunduğu zorlu süreçte desteğimizi açıktan ifade ediyor, kulübün yaşadığı tüm sorunlar karşısında dayanışma kararlılığımızın altını çiziyoruz. Diyarbakır ve Bölgenin göz bebeği olan Amedspor kulübüne yönelik sistematik hukuksuzluklar, verilen haksız cezalar maalesef spordaki rekabet duygusunu zedeleyen bir noktaya taşınmıştır. Amedspor dünyada ve Türkiye’de eşi benzeri görülmeyen taraftar yasakları ile cezalandırılarak adeta eli kolu bağlı hale getirilmeye çalışıldı. Artık Amedspor’a verilen cezaların sayısını tutmakta zorlanır hale geldik.  Amed Sportif Faaliyetler kulübü her hafta hakkaniyete, hukuka aykırı yeni bir yasak ile karşı karşıya bırakılırken, spor bileşenleri, taraftarlar, STK’lar bu haksız hukuksuz yaklaşımlara yüksek sesle tepkisini göstermeli, Amedspor’un yanında durarak kulübe desteğini ifade etmelidir.

“REKABETTE EŞİTLİK İLKESİ AMEDSPOR OLUNCA RAFA KALDIRILIYOR”

Amedspor’a deplasmanda verilen taraftar yasakları gösteriyor ki, spordaki rekabet, eşitlik ilkesi, Amedspor söz konusu olunca rafa kaldırılıyor. Bir takımın deplasmanda taraftarından yoksun bırakılmasının ne sporla ne sporun kardeşlik ilkesiyle ne de hukukla bağdaşır bir yanı yoktur. Amedspor’a verilen deplasman yasakları artık rutine bağlanır oldu. Kulüp en son 77’inci deplasman yasağını almıştı. Amedspor’a uygulanan seyirci yasakları sadece deplasmandan da ibaret değildir. Yine, Amedspor iç sahada da seyirci yasakları ile karı karşıya kalıyor. Kulübe, yöneticilerine verilen para cezaları, hak mahrumiyetleri vs. tüm bunların ne hakkaniyetle ne de gerçeklikle bir bağı bulunmamaktadır. Amedspor’a yönelik baskıcı uygulamalara son dönemde maalesef hakemlerin de katıldığını üzülerek görüyoruz. Gümüşhane maçı, hakemlerin olumsuz ve taraflı yaklaşımına bir örnektir. Haksız yere gösterilen kartlar ve verilen penaltılar hakemlerin tarafsızlığını gölgeleyen yaklaşımlar olarak karşımıza çıktı. Amedspor’a karşı tahammül sınırlarını zorlayan yaklaşımlar saha içiyle de sınırlı kalmadı ve yedek kulübesinde bekleyen yardımcı antrenöre ve kulüp müdürüne de kırmızı kart gösterilebildi. Bütün bu yaklaşımlar hakemlerin tarafsızlığına ciddi şekilde gölge düşürmüştü.

“AMEDSPOR’A DESTEK OLMA ZAMANI”

Her şeye rağmen şunu ifade etmek isteriz ki, futbol, sahada güzeldir. Rekabet, eşitlik yeşil sahaların olmazsa olmazıdır. Dostluk, kardeşlik sporun ruhudur ve buna gölge düşürecek nitelikteki davranışların yeşil sahalardan uzak olmasını dileriz. Amedspor gerek Türkiye gerekse de bölgede spora önemli, güzel hizmetler veren bir kulübümüzdür. Amedspor’u yarına taşımak yaşatmak değerli ve anlamlı bir çabadır. Amedspora’a destek olma zamanıdır.

“AMEDSPOR ŞAHSINDA BİR KENT CEZALANDIRILIYOR”

Gerek Amedspor gerekse de sportif etkinlikler kendinden menkul organizasyonlar değildir. Amedspor Türkiye’nin 4 büyük takımının taraftar kitlesi ile eş değerde bir taraftara sahip büyük bir kulüptür. Amedspor’un maçlarına yoğun bir ilgi söz konusu ve her maçta on binlerce taraftar maçları takip edebilmek için harekete geçiyor. Futbol karşılaşmalarında taraftarların maça olan ilgisi beraberinde kent ekonomisine bir canlılık kazandırıyor. Amedspor maçlarındaki taraftar yasağı sadece kulübe değil kent ekonomisine de bir darbe vuruyor. On binlerce taraftarın stadyumu doldurması demek, ulaşımdan ticarete, konaklamadan kentin tanıtımına her alanda ciddi bir kitle sirkülasyonu sağlıyor. Bir maçın seyircisiz oynanması kentin ticaretinin, ekonomisinin, tanıtımının sekteye uğraması anlamına geliyor. Yani, maç yasaklarıyla sadece Amedspor cezalandırılmıyor, bir bütün olarak kentin gelişim dinamikleri bundan büyük zarar görüyor.

“NEFESİMİZİ KESMEK İSTEYENLERE KARŞI BİRLİK OLALIM”

Diyarbakır’daki Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve iş insanları olarak Amedspor’a destek olmak gerektiğinin altını çiziyor, tüm halkımızı, sporseverleri Amedsporla dayanışmaya çağırıyoruz.  Tüm taraftarlarımız, iş insanlarımız, STK’lar Amedspor’a elinden gelen her türlü desteği sağlamalıdır. Kulübün maçlarını takip etmek, formalarını, fularlarını, bayraklarını alarak takımın yanında olmak her zamankinden daha büyük önem kazanmıştır. Amedspor’un nefesini yeşil sahalardan kesmek isteyenlere verilecek en güzel yanıt takıma sahip çıkmaktır. Amedspora’a karşı takınılan haksız, hukuksuz yaklaşımları boşa düşürmek için gücümüzü birleştirelim.”

FORMA KAMPANYASINDA HEDEF 212121

Amedspor Kulübü Başkanı Metin Kılavuz, eylül ayına kadar sürecek forma kampanyasında hedef belirlediklerini ifade ederek, “Üç tane  21 yani 212121 adet hedefi belirlendi” dedi.

 

KAMPANYAYA DESTEK VEREN KURUM VE KURULUŞLAR

– DİYARBAKIR BAROSU
– TİCARET SANAYİ ODASI
– DİYARBAKIR SANAYİCİ VE İŞ İNSANLARI DERNEĞİ
– DİYARBAKIR TİC. BORSASI
– TMMOB İL KOORDİNASYONU
– GÜNTİAD
– DOGÜNKAD
– MALİ MÜŞAVİRLER ODASI
– DİYARBAKIR TABİP ODASI
– DTSO KADIN MECLİSİ
– GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU
– KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU
– DİYARBAKIR İHD.
– TİHV
-AMED DERNEKLER PLATFORMU
– SİLVANLILAR DER
– MAZIDAĞLILAR DER.
– BİNGÖLLÜLER DER.
– KULPLULAR DER.
– HAZROLULAR DER.
– ERGANİLİLER DER.
– OMERYANLILAR DER.
– LİCELİLER DER.
– ŞEYH SAİD DER
– ASKF
– TUFAD
– DİSK BİLEŞENLERİ
– KESK BİLEŞENLERİ

TARAFTAR DERNEKLERİ
– DİRENİŞ
– ULTRAMED
– BARİKAT.