Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Diyarbakır’daki kuyumculardan koronavirüs tedbiri; Dükkanlar üç gün kapalı kalacak

ŞERİFE DENİZ/ABORİ Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası (DİKO) Başkanı Yunus Öner, Koronavirüs salgınına karşı tedbir amaçlı olarak kentteki kuyumcuların pazartesi gününe kadar işyerlerini açmayacaklarını söyledi. Abori’ye konuşan DİKO Başkanı Yunus Öner, dünyada pandemi haline gelen Koronavirüse (Covid-19) karşı ülke genelinde yapılan “Evde Kal” çağrılarına kulak verilmesini istedi. DİKO olarak gerekli her türlü önleyici tedbirlerin alınması […]

Diyarbakır’daki kuyumculardan koronavirüs tedbiri; Dükkanlar üç gün kapalı kalacak
  • 26 Mart 2020 22:40

ŞERİFE DENİZ/ABORİ

Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası (DİKO) Başkanı Yunus Öner, Koronavirüs salgınına karşı tedbir amaçlı olarak kentteki kuyumcuların pazartesi gününe kadar işyerlerini açmayacaklarını söyledi.

Abori’ye konuşan DİKO Başkanı Yunus Öner, dünyada pandemi haline gelen Koronavirüse (Covid-19) karşı ülke genelinde yapılan “Evde Kal” çağrılarına kulak verilmesini istedi. DİKO olarak gerekli her türlü önleyici tedbirlerin alınması için üyelerini bilgilendirdiklerini ifade eden Öner, bu çerçevede yarından (Cuma) itibaren 300 kuyumcunun pazartesi gününe kadar kepenk açmayacağını söyledi.

 

Öner, “Başta Sağlık Bakanımız olmak üzere diğer tüm yetkililerin evde kalın çağrısına uymak için Diyarbakır’daki tüm kuyumcular olarak pazartesi gününe kadar işyerlerimizi açmama kararı aldık. Pazartesi gününden itibaren iş yerlerimizin çalışma saatlerini de 11.00-17.00 olarak belirledik” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen hafta açıklanan “Koronavirüs Ekonomik Tedbir Paketi”ni de değerlendiren Öner, şöyle devam etti: “Açıklanan paketi kuyumcular olarak yetersiz buluyoruz. Öncelikle Halkbank’ın açıklamış olduğu 50 bin TL’lik kredinin 25 bin TL’lik bölümü için KOSGEB’ten son 5 yıl içinde kredi almamış olma şartı var. Bu şart ortadan kaldırılmalı ve limit yükseltilmelidir” diye konuştu.