Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Diyarbakır’da “yok” dedirten hırsızlık!

Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi’nde bulunan ancak pandemi tedbirleri kapsamında kapalı olan bir iş yeri önündeki tarihi bazalt taşı, hırsızlar tarafından çalındı. Kahvaltıcı Alaaddin adlı işletme sahibi Alaaddin Kılıç, yaşanan olaya sitemini sosyal hesabından şöyle dile gitirdi: “Taş bize, bu şehir halkına şehrin dağı Karacadağ’ın, Qerejdaxın armağanıdır. O taş ki; volkanik lav ateşinin taşa dönüşmüş hâlidir. Babam […]

Diyarbakır’da “yok” dedirten hırsızlık!
  • 21 Ocak 2021 20:10
Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi’nde bulunan ancak pandemi tedbirleri kapsamında kapalı olan bir iş yeri önündeki tarihi bazalt taşı, hırsızlar tarafından çalındı.
Kahvaltıcı Alaaddin adlı işletme sahibi Alaaddin Kılıç, yaşanan olaya sitemini sosyal hesabından şöyle dile gitirdi:
“Taş bize, bu şehir halkına şehrin dağı Karacadağ’ın, Qerejdaxın armağanıdır. O taş ki; volkanik lav ateşinin taşa dönüşmüş hâlidir. Babam bu değeri bilmiş olacak ki bana miras olarak o taşı bıraktı. Ben de işyerimin girişine gelen geçen görsün diye koydum.
Hangi kadir kıymet bilmez zalımın zoruna gitti ki o taşı (ç)alıp götürdü. Takipteyim! Er ya da geç bulacağım. Aman o taşa dokunmasın elini yakar benden söylemesi…”