Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Diyarbakır’da koronavirüse yakalananların sayısı 50’ye ulaştı

HABER/ABORİ Dünya genelinde salgın haline gelen ve Türkiye’yi de etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ölenlerin sayısı 75’e yükseldi.  Bugünkü verileri açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Test sayımız dün 5.035’ti. BUGÜN 7.286 olarak gerçekleşti. 1.196 yeni tanı kondu. Hastalar ve temas çevreleri izole edildi. 16 hastamızı kaybettik. Bu sonuçlarla can kaybımız 75’e, hasta sayımız 3.629’a […]

Diyarbakır’da koronavirüse yakalananların sayısı 50’ye ulaştı
  • 27 Mart 2020 00:43

HABER/ABORİ

Dünya genelinde salgın haline gelen ve Türkiye’yi de etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ölenlerin sayısı 75’e yükseldi.  Bugünkü verileri açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Test sayımız dün 5.035’ti. BUGÜN 7.286 olarak gerçekleşti. 1.196 yeni tanı kondu. Hastalar ve temas çevreleri izole edildi. 16 hastamızı kaybettik. Bu sonuçlarla can kaybımız 75’e, hasta sayımız 3.629’a ulaştı. Sizi ısrarla tedbirleri uygulamaya davet ediyorum” dedi.

Sosyal izolasyon son bir haftadır herkesin gündeminde. Konuya dikkat çeken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün bir gazetecinin sorusu üzerine “Ters bir şey söyleyeceğim belki ama… Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıkıntı var. Ankara, İstanbul, İzmir’de şehir çekilmiş durumda” demişti.

Hükümetin ve ilgili birimlerin “Evde Kal” çağrılarına riayet göstermeyen yerlerden biri de Diyarbakır. Valiliğe bağlı İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan Covid-19 ile Mücadele Komisyonu, kentteki Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dicle Üniversitesi Tıp Hastaneleri, Selahattin Eyyubi Hastanesi, Özel Memorial Diyarbakır Hastanesi, Özel Diyar Life Dağkapı Hastanesi, Özel Bower Hospital Hastanesi, Özel Batı Hastanesi ve Özel Memorial Dicle Hastanesi’ni ‘pandemi (salgın) hastaneleri olarak belirledi.

Alınan bilgiye göre Umre’den geldiği belirlenen 12 kişi Dicle Üniversitesi Tıp Hastaneleri Yerleşkesi’nde bulunan Kalp Hastanesi’nde karantinaya alındı. Burada yapılan kan ve sürüntü örnekleri geçen hafta Ankara’ya gönderildi. 12 kişiden 3’ünün sonucu pozitif çıktı. Burada vaka sayısının 9’a, üç katı boşaltılıp karantina uygulaması başlatılan Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ise 39 pozitif vakanın tedavi gördüğü ve bunlardan birinin Yoğun Bakım Ünitesi’ne alındığı belirtiliyor.