Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Diyarbakır’da kayıp gencin cesedi bulundu

HABER/ABORİ Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesine 4 önce kaybolan 21 yaşındaki Devran Dinç’in cesedi bulundu. Dinç’in ailesi çocuklarının vücudunda işkence izlerinin bulunduğunu açıkladı. Sur’da 30 Nisan’da evden ayrıldıktan sonra bir daha geri dönmeyen Devran Dinç’in (21) cesedi, Urfakapı ve Çiftkapı arasındaki bir yerde bulundu. Mezopotamya Ajansı’na konuşan Anne Sebahat Dinç, oğlunun Perşembe akşamı evden ayrıldığını, saat […]

Diyarbakır’da kayıp gencin cesedi bulundu
  • 7 Mayıs 2020 23:49

HABER/ABORİ

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesine 4 önce kaybolan 21 yaşındaki Devran Dinç’in cesedi bulundu. Dinç’in ailesi çocuklarının vücudunda işkence izlerinin bulunduğunu açıkladı.

Sur’da 30 Nisan’da evden ayrıldıktan sonra bir daha geri dönmeyen Devran Dinç’in (21) cesedi, Urfakapı ve Çiftkapı arasındaki bir yerde bulundu. Mezopotamya Ajansı’na konuşan Anne Sebahat Dinç, oğlunun Perşembe akşamı evden ayrıldığını, saat 19.00’da yengesiyle konuştuğunu, daha sonra telefonun kesildiğini dile getirerek, “Ertesi sabah erkenden oğlumun kaybolduğuna dair polis karakoluna başvurduk. Polisler, ’21 yaşındaki çocuk kaybolmaz eve gelir’ dedi. Bizde kaybolduğunu, kendisinden hiçbir bilgi alamadığımızı tekrarladık. Polisler, ‘Haber aldığımızda size bildireceğiz’ dediler. Eve geldikten sonra tekrar karakolu aradık. Onlara, ‘Siz aramaya gitmeyecekseniz biz oğlumuzu arayacağız’ dedik. Polis izin almak için savcılığı aradı. Ancak sokağa çıkma yasağı nedeniyle oğlumuzu aramamıza izin verilmedi. ‘Bizim yapacağımız bir şey yok. Pazartesi gününü bekleyin’ denildi” dedi.

Polisin Pazartesi günü aradığını ve yerde kimliği belirsiz bir cesedin bulunduğunu söyleyen anne Dinç, “Oğlumun cesedi Urfakapı’daki polis kontrol noktasından 10 metre uzakta bulundu. Cesedi dört gün boyunca yerde kalmış. Oğlumun cesedinin bulunduğu yere gittik ama bize cesedi gösterilmedi. Israr etmemin sonucunda oğlumu bana gösterdiler ve benim oğlum olduğunu söylediler. Dün korona testi için Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdüler. Bugün saat 14.00 civarında otopsi için Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Bu saatten beri hala da hastanede sonucun çıkmasını bekliyoruz. Neden ve nasıl öldürüldüğünü bilmiyoruz” şeklinde konuştu.

Aile, çocuklarının vücudunda işkence izlerinin bulunduğunu belirterek, olayın bir an evvel aydınlatılmasını istedi.