Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

DTB Başkanı Engin Yeşil, Valilik’teki toplantıya katıldı

VEYSİ POLAT İçişleri Bakanlığı kararıyla 12 Haziran’da Diyarbakır’a atanan Vali Münir Karaloğlu, bugüne dek alışık olmadık uygulamalara imza atıyor. Göreve gelir gelmez twitter hesabından halka “kentin sorunlarını lütfen yazın” diyen Karaloğlu, ardından dengbêj Seyitxanê Boyaxçi için taziye mesajı ve bir eserini sosyal hesabından paylaşmış, dört yıl yasaklı olan Valilik önündeki caddeyi trafiğe açmış, dün de […]

DTB Başkanı Engin Yeşil, Valilik’teki toplantıya katıldı
  • 27 Temmuz 2020 19:09
  • 27 Nisan 2022 10:29

VEYSİ POLAT

İçişleri Bakanlığı kararıyla 12 Haziran’da Diyarbakır’a atanan Vali Münir Karaloğlu, bugüne dek alışık olmadık uygulamalara imza atıyor. Göreve gelir gelmez twitter hesabından halka “kentin sorunlarını lütfen yazın” diyen Karaloğlu, ardından dengbêj Seyitxanê Boyaxçi için taziye mesajı ve bir eserini sosyal hesabından paylaşmış, dört yıl yasaklı olan Valilik önündeki caddeyi trafiğe açmış, dün de Dengbêj Evi’ni ziyaret ederek klamlar dinlemişti. Vali Karaloğlu bu kez, kent tarihinde ilk olacak bir uygulamaya imza atmak istiyor.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Karaloğlu, bir ilki daha gerçekleştirerek tüm vatandaşların birbirleriyle bayramlaşabileceği bir ‘Kent Bayramlaşması’nın düzenlenmesine karar verdi.

Vali Karaloğlu, Kurban Bayramı münasebetiyle mülki amirlerden, kamu kurumu yetkililerine, askeri erkandan, yargı ve güvenlik mensuplarına kadar sivil toplum kuruluşları ile vatandaşların da dahil olduğu bir bayramlaşma düzenlenmesini istedi.

Düzenlenecek bayramlaşmaya yönelik olarak Vali Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alican Ebedinoğlu ve TÜMSİAD Başkanı Hüseyin Oğulmuş, MÜSİAD Başkanı Mehmet Bakır Eza ile ASKON Diyarbakır Şube Başkanı Cevdet Nasıranlı’yla bir toplantı gerçekleştirdi.

Ziraat Odası’ndan yetkililerin katılım sağlayamadığı toplantıda Vali Karaloğlu, STK temsilcileriyle ilk defa gerçekleştirilecek olan Diyarbakır Kent Bayramlaşmasına yönelik yapılacak çalışmalar konusunda istişarelerde bulundu.

STK temsilcilerinin kent bayramlaşmasıyla ilgili görüş ve önerilerini dinleyen Vali Karaloğlu, kurban bayramı münasebetiyle yapılacak bayramlaşmanın planlanmasına dönük alınacak tedbirler ve uyulması gereken kurallar ile vatandaşa yönelik sunulabilecek hizmetlerle ilgili yetkililerle görüş alış verişinde bulundu.

TÜM HALK DAVET EDİLDİ

Toplumun tüm kesimlerine hitap edecek bayramlaşmada hiçbir ayrım gözetilmeksizin herkesin davet edileceğini vurgulayan Vali Karaloğlu, tüm Diyarbakırlıları kapsayan bu bayramlaşmayla halkın birbiriyle kucaklaşacağına değinerek bayramları anlamlı kılanın da bu olduğunu ifade etti.

Vali Karaloğlu, toplantıda önceki yıllarda kurum ve kuruluşların kendi bünyelerinde gerçekleştirdikleri bayramlaşma merasimleri yerine tüm Diyarbakırlıların yer aldığı bir bayramlaşmanın daha anlamlı olacağını belirterek ilk defa gerçekleştirilecek Diyarbakır Kent Bayramlaşmasının bundan sonraki bayramları da kapsayacak şekilde geleneksel hale getirileceğini söyledi.

Pandemiye yönelik alınacak tedbirlerin üzerinde durduğu toplantıda, kurallara bağlı kalınacağının altını özellikle çizen Vali Karaloğlu, katılan vatandaşlar için maske, kolonya gibi ürünlerin ilgili kuruluşlarca temin edileceğini de sözlerine ekledi.

Daha önce hiç yapılmayan Kent Bayramlaşması bayramın birinci günü ikindi namazı sonrasında Ulu Camii avlusunda düzenlenecek ve vatandaşlara maske ve kolonyanın dışında çeşitli ikramlar da sunulacak.