Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Diyarbakır Sanayi Mektebi’nde engelliler için ücretsiz eğitim

Diyarbakır Sanayi Mektebi’nde engellilere yönelik ücretsiz verilen drone pilotaj başladı. 4 gün sürecek eğitimin ardından katılımcılara Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü onaylı sertifika verilecek. Sanayi Mektebi’nde düzenlenen eğitimde konuşan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, şu ifadeleri kullandı; “Diyarbakır Sanayi Mektebini Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Karacadağ Kalkınma Ajansı desteği ile açtık. […]

Diyarbakır Sanayi Mektebi’nde engelliler için ücretsiz eğitim
  • 8 Aralık 2020 21:09

Diyarbakır Sanayi Mektebi’nde engellilere yönelik ücretsiz verilen drone pilotaj başladı. 4 gün sürecek eğitimin ardından katılımcılara Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü onaylı sertifika verilecek.

Sanayi Mektebi’nde düzenlenen eğitimde konuşan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, şu ifadeleri kullandı;
“Diyarbakır Sanayi Mektebini Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Karacadağ Kalkınma Ajansı desteği ile açtık. Açtığımızdan beri en fazla keyif aldığımız eğitimi veriyoruz. Sanayi Mektebi’nde 70 eğitim programı planladık kadınlar, gençler, engelliler için. Kentte çalışan çalışmayan farklı kesimlere eğitimler veriyoruz. Bugün de engelliler için özel bir eğitim programı düzenledik. 4 günlük eğitim ile engellilere drone pilotaj eğitimi vereceğiz. Ayrıca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığının Engelliler Şube Müdürlüğü kursiyerlerin eğitime katılması için ulaşım hizmeti veriyor.
Sanayi Mektebi eğitim programları ile temel amacımız işsizlik ve mesleksizlik sorununun çözümüne katkı sunmak. Farklı kesimlerin teknolojik becerilerini geliştirmeye çalışıyoruz. Engellilerimizin de alacakları eğitimler ile beceri ve yetkinliklerini geliştirmek ve iş bulmalarına katkı sunmak istiyoruz. 2021 yılının haziran ayına kadar Sanayi Mektebi’nde tasarım yazılım programları ve destek eğitimleri ile 600 kişiye eğitim vermeyi planlıyoruz.

DTSO Başkanı Mehmet Kaya.

İş yasasında belirli bir sayının üzerinde eleman istihdam eden işletmelerin engelli bireyleri çalıştırma zorunluluğu var. Bugün düzenlediğimiz bu eğitimler ile engellilerin hiçbir engele ve kotaya tabi tutulmadan aranır eleman haline gelmelerini hedefliyoruz. Bu eğitime başvuranların sayısına baktığımız zaman bunu çok net bir şekilde görebiliyoruz. Bu tür eğitimlerin özellikle engellilere verilecek olan bu eğitimlerin iş bulmalarında daha da kolaylıklar sağlayacağını biliyoruz. Bu anlamda bu tür eğitimlerin gerek drone pilotaj eğitimi olsun gerekse de yazılım tasarım programları gibi eğitimler konusunda engelli kardeşlerimize yönelik Oda olarak finansal destek sunuyoruz. Odamız Vakfı üzerinden özellikle dezavantajlı kesimlerin eğitimlerini desteklemeye devam edeceğiz.”

avast satın al