Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Diyarbakır sahipsiz kaldı! 3 ay geçti…

VEYSİ POLAT/ABORİ Yenişehir İlçesi’ne bağlı Şehitlik semtindeki Yaradanakul Caddesi’nde 16 Mart 2019 tarihinde çöken istinat duvarının enkazı, olayın üzerinden yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen kaldırılmadı. Her gün yüzlerce aracın geçtiği yerleşim yerinde kaldırımı bölen enkaz, kazaya davetiyeye çıkarıyor. Mehmet Akif Ersoy Bulvarı’nda bulunan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü Binası ile bitişiğindeki İmam Hatip Lisesi’ni birbirine […]

Diyarbakır sahipsiz kaldı! 3 ay geçti…
  • 9 Haziran 2019 01:37

VEYSİ POLAT/ABORİ

Yenişehir İlçesi’ne bağlı Şehitlik semtindeki Yaradanakul Caddesi’nde 16 Mart 2019 tarihinde çöken istinat duvarının enkazı, olayın üzerinden yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen kaldırılmadı. Her gün yüzlerce aracın geçtiği yerleşim yerinde kaldırımı bölen enkaz, kazaya davetiyeye çıkarıyor.

Mehmet Akif Ersoy Bulvarı’nda bulunan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü Binası ile bitişiğindeki İmam Hatip Lisesi’ni birbirine bağlayan istinat duvarı, 16 Mart 2019 tarihinde aniden yıkıldı. Yıkılma esnasında o an kaldırımda yürüyen 3 kadın şans eseri ölümden kıl payı kurtuldu. Mobese görüntülerine de yansıyan olayda 3 kadın yürürken aniden duvar yıkılıyor. 3 kadından biri koşarken istinat duvarından kopan taş parçalarının ayağına isabet etmesi sonucu yaralanıyor.

ENKAZ 85 GÜNDÜR KALDIRILMAYI BEKLİYOR

Aradan yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen olay yerindeki enkaz olduğu henüz kaldırılmadı. Enkazın kaldırım üzerinde olması ve bulunduğu yerin çift yönlü trafiğe açık olması, kazalara adeta davetiye çıkarıyor. Yayalar, enkazın bulunduğu yere gelince caddeye inip 50 metre yürüdükten sonra tekrar kaldırımdan yürümek zorunda kalıyor. Çevrede bulunan esnaflar, kazalara davetiye çıkaran enkazın kaldırılmasını ve çökme ihtimaline karşı duvarda güçlendirme çalışmasının bir an önce yapılmasını istiyor.

UYARI YAZISI ASILDI, ÇEVRE GÜVENLİĞİ ALINMADI

Olaydan sonra İmam Hatip Lisesi’nin duvarının üzerindeki demir parmaklıklara “Dikkat! Yıkılma tehlikesi var. Burada oturmak yasaktır” yazısı asılırken, bunun dışında çevrede herhangi bir şerit çekilmemesi dikkat çekiyor.

YİKOB 20 GÜN ÖNCE İHALEYE ÇIKTI

İstinat duvarının onarımını Diyarbakır Valiliği yapacak. Alınan bilgiye göre Valiliğe bağlı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB), onarım ve güçlendirme çalışmaları için 20 gün önce ihale yaptı. İstinat duvarının bakım, onarım ve güçlendirme çalışmasına önümüzdeki günlerde başlanılması bekleniyor.