Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Diyarbakır OSB, 25 yıl aradan sonra itfaiyesine kavuşuyor

1991’de kuruluş kararı verilen ve 1996’da altyapı çalışmalarına başlanan Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi, 25 yıl sonra itfaiye aracına sahip oldu. Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’nun ortak kararı ile yeni bir itfaiye aracının alınması konusunda Odabaşı Makine Firması Yönetim Kurulu Başkanı Lamih Odabaşı ve OSB yönetimi arasında hazırlanan protokol imzalandı. Bu adımla 25 yıldır itfaiye aracı […]

Diyarbakır OSB, 25 yıl aradan sonra itfaiyesine kavuşuyor
  • 30 Ekim 2020 20:16

1991’de kuruluş kararı verilen ve 1996’da altyapı çalışmalarına başlanan Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi, 25 yıl sonra itfaiye aracına sahip oldu.

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’nun ortak kararı ile yeni bir itfaiye aracının alınması konusunda Odabaşı Makine Firması Yönetim Kurulu Başkanı Lamih Odabaşı ve OSB yönetimi arasında hazırlanan protokol imzalandı. Bu adımla 25 yıldır itfaiye aracı olmadan ve sulama araçları marifetiyle yangın ve benzeri olaylara müdahale edilmeye çalışılan Diyarbakır OSB’de büyük bir eksiklik ortadan kaldırıldı.

OSB Yönetim Kurulu Üyesi Fadıl Oğurlu.

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Fadıl Oğurlu, OSB için önemli bir eksikliğin giderildiğine işaret ederek, şunları söyledi:

“Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi, hepimiz için önemli bir üretim üssüdür. OSB’mizin risklerden arındırılması en önemli görevlerimizden biridir. Bugüne kadar bir itfaiye aracımızın olmaması ciddi bir eksiklikti. Bu eksikliğin birincil olarak ortadan kaldırılması için yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza götürdüğümüz öneri tartışmasız bir şekilde kabul edildi. Ve nihayet itfaiye aracı için sözleşme yapıldı.

280’nin üzerinde şirketimizin üretim yaptığı Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde itfaiye aracının olmaması, meydana gelen yangınlara müdahalede büyük bir engeldi. Bu engeli aşmak için geçte olsa bir adım attığımıza inanıyorum.

Bilindiği üzere Organize Sanayi Bölgemiz şehir merkezine 22 Km mesafededir. Meydana gelen bir yangına belediye ekiplerinin müdahale etmesi zaman alıyor. Yangına en kısa sürede müdahale ve büyümesini önleme çok hayatidir. Temennimiz yangın çıkmaması yönündedir. Ancak yangın çıkması durumunda da bundan sonra OSB olarak daha hızlı müdahale edeceğimizi ve sanayicimizi koruyacağımızı düşünüyorum.

Bir konuya daha işaret etmekte yarar görüyorum. Çok temel ve OSB için olmazsa olmaz bir ihtiyaç olan itfaiye aracımızı yerelden bir firmamızla sözleşme yaparak satın alıyoruz. Bunu da ayrıca kıymetli buluyorum. Bu yeterlilikte ve yetkinlikte firmalarımızın olması ve onlardan ürün/hizmet alabilmemiz bizim için ayrı bir mutluluk kaynağıdır. İtfaiye aracımızın Organize Sanayi Bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.”

İtfaiye aracının önümüzdeki aylarda teslim edilmesi bekleniyor.