Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

DİSİAD: Faizsiz ayakta kalma desteği yasalaşmalı

HABER/ABORİ Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün açıkladığı koronavirüs ekonomik tedbir paketi ile ilgili yazılı açıklama yaptı. DİSİAD Yönetim Kurulu adına yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi: “COVİD-19 Salgını değerlendirme toplantısı sonrası alınan kararlarla ilgili dernek olarak katkı sağlamak ve kararların topluma daha iyi yansıması için aşağıdaki açıklamayı kamuoyunun […]

DİSİAD: Faizsiz ayakta kalma desteği yasalaşmalı
  • 19 Mart 2020 16:57
  • 19 Mart 2020 17:00

HABER/ABORİ

Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün açıkladığı koronavirüs ekonomik tedbir paketi ile ilgili yazılı açıklama yaptı. DİSİAD Yönetim Kurulu adına yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi:

“COVİD-19 Salgını değerlendirme toplantısı sonrası alınan kararlarla ilgili dernek olarak katkı sağlamak ve kararların topluma daha iyi yansıması için aşağıdaki açıklamayı kamuoyunun takdirine sunarız.
Ocak ayında ortaya çıkan’den COVİD-19 Salgını dolayısıyla işletmelerimiz iş kaybına uğramıştır. Bu kayıplardan dolayı İşletmelerin SGK ve VERGİ yükümlülüklerinin hazine tarafından karşılanması durumunda işverenin ücret ödemelerinde rahatlama sağlayacaktır.
Var olanın tehlikenin bittiğine dair resmi açıklamanın yapılacağı süreye kadar sektör ayrımı yapmaksızın, faizsiz ayakta kalma desteği verilmesi sürecin daha kolay atlatılmasına yardımcı olacaktır. Bununla beraber ülkenin uzun zamandır ekonomi durağanlığından kaynaklı kamuya ait olan ödemelerin yapılandırma seçeneğinin zorunlu bir ihtiyaç olduğu önümüze gelmektedir, ki;
Uzunca bir süredir meclis gündeminde bulunan bu konun ivedilikle yasallaşması elzemdir. Finansa erişim noktasında firmaların gerek KGF gerek ise kamu bankacılığının yaratacağı kaynaklar konusunda işletmelerin finansa erişimi için mevzuatların asgari olarak belirlenerek kullanıma hazır olması sağlanmalıdır.
Yaşanan bu salgın dolayısıyla birçok ülkenin piyasalarını fonlanması koşullarının da ülkemizde ’de benzer şekilde ele alınması gerekmektedir. Kamu kaynaklarının bu günler için kullanılması sosyal devlet anlayışını daha ’da güçlü kılar.
Üretici firmalarımızın yaşadığı kayıplar göze alınarak istihtam desteği ve nakit akışı konusunda dün Cumhurbaşkanı tarafından ’da ele alınan bu hususun işletmeler için hayati bir durum olduğunu hatırlatarak hızlıca kullanıma hazır hale getirilmelidir.
COVİD-19 Salgını ile ilgili mücadelede kamuoyuna bilgi verilerek şeffaf olarak yürütülmesi ve alınacak tedbirlerin bir an önce harekete geçmesi yarınlar için çok kıymetlidir.
Kamuoyuna saygılarımızla
DİSİAD Yönetim Kurulu”