Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Davutoğlu, Diyarbakır’da konuştu: Özgürlüğünüzden vazgeçmek, onurunuzdan vazgeçmektir

Haber Abori AK Parti’ye yakın STK’ların Diyarbakır’a gelmesinden rahatsız olduğu eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, geri adım atmadı ve Gönül Köprüsü Platformu’nun organize ettiği iftar yemeğine katıldı. Demir Otel’de 280 kişinin katılımıyla düzenlenen iftar programında konuşan Davutoğlu,  “Diyarbekirli kardeşlerimle kucaklaşmak boynumuzun borcudur. Değerli Diyarbekirliler bütün bu karamsarlık rüzgarını durduracak şey bizim irademizdir” dedi. “Milletin terini terine […]

Davutoğlu, Diyarbakır’da konuştu: Özgürlüğünüzden vazgeçmek, onurunuzdan vazgeçmektir
  • 27 Mayıs 2019 21:40

Haber Abori

AK Parti’ye yakın STK’ların Diyarbakır’a gelmesinden rahatsız olduğu eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, geri adım atmadı ve Gönül Köprüsü Platformu’nun organize ettiği iftar yemeğine katıldı.

Demir Otel’de 280 kişinin katılımıyla düzenlenen iftar programında konuşan Davutoğlu,  “Diyarbekirli kardeşlerimle kucaklaşmak boynumuzun borcudur. Değerli Diyarbekirliler bütün bu karamsarlık rüzgarını durduracak şey bizim irademizdir” dedi.

“Milletin terini terine karıştırmayandan devlet adamı olmaz, milletin yüreğini yüreğine buluşturmayandan devlet adamı olmaz, milletin zihnini zihniyle karmayandan, ortak akıl üretmeyenden bilim adamı olmaz. Bir bilim adamı olarak Diyarbakıra hürmet ediyorum, ihtiram ediyorum, etmeye de devam edeceğim” ifadesini kullanan Davutoğlu, şöyle devam etti:

 

Demir Otel’de organize edilen iftar yemeğine 280 kişi katıldı. Davutoğlu’na yoğun ilgi gösterildi.

“Ve bir devlet adamı olarak da size söz veriyorum, iki elim kanda bile olsa nasıl Mekke, Medine ve Kudüs’ten gelen bir davet red edilmeyecekse, Diyarbekir’den gelen bir daveti de hiçbir zaman açıkta ve boşlukta bırakmayacağım. Diyarbekirli kardeşlerimle kucaklaşmak boynumuzun borcudur.

Uzun yıllardır kanın döküldüğü acı ve ızdırapların yaşandığı bölgemizde de geleceğe dönük olarak da ciddi bir ümitsizlik var. Ülkemizde de gerek son zamanlarda yaşadıklarımız, gerek ekonomik kriz dolayısıyla kaygılı bir gelecek beklentisi var. Değerli Diyarbekirliler bütün bu karamsarlık rüzgarını durduracak şey bizim irademizdir. Herşeyin ikamesi olur, ekonomik gücünüzü kaybedersiniz tekrar toplayabilirsiniz, siyasi gücünüzü kaybedersiniz tekrar o gücü elde edebilirsiniz. Ama bir gücün ikamesi olmaz; Ümitsizliğin ikamesi olmaz. Herhangi bir şekilde ümidin kaybedilmesinin telafisi olmaz. Ne olursa olsun ümidimizi kaybetmeyeceğiz, omuz omuza duracağız ve bir gelecek ufkuna doğru birlikte bakacağız.

Bugün insanoğlunun da, ülkemizin de en çok ihtiyaç hissettiği şey insan onuruna yakışır bir siyasal, ekonomik, kültürel düzenin varlığıdır. Peki insanoğlu ne ister? İnsanoğlunun Habil ve Kabil’den beri istediği iki şey var, güvenlik ve özgürlük. Güven içinde olmak ister, güven içinde aile hayatını sürdürmek ister, güven içinde geleceğe bakmak ister nesillerini güven içinde yetiştirmek ister. Bu olmazsa olmaz şarttır. Bunlar ekonomik ve kültürel unsurlardır. Ama bu yetmez. İnsanoğlunun bu asgari şartını insanoğlunun onuru ile taçlandıracak olan şey özgürlüktür. Özgürlüğü olmayan insanın sadece güvenlikle yetinmesi otoriter rejimlerin insanoğluna taktığı bir prangadır.

Eğer birisi size, ‘Size güvenlik vereceğim ama özgürlüğünüzden vazgeçin’ derse aslında o size, ‘Size hayatınızı idame edeceğiniz şartları sağlayacağım ama onurunuzdan vazgeçin’ demiş oluyor. Bu sadece bir bölge, bir şehir için değil, bütün bir ülke için söylüyorum.”