Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Dalkurd’dan Amedspor’a ziyaret

İsveç 2’nci Ligi Superettan’da mücadele veren Dalkurd’un yöneticileri,  Amedspor’u ziyaret etti. Dalkurd Başkan Yardımcısı Welat Kılıçaslan başkanlığındaki heyet, Amedspor Başkanı Selahattin Yıldırım tarafından karşılandı. Kılıççaslan ziyaret sırasında Dalkurd formasını Yıldırım’a hediye etti. Yıldırım da Amedspor formasını Kılıçaslan’a verdi. Rûdaw’a konuşan Dalkurd Başkan Yardımcısı Kılıçaslan, iki takım arasında güçlü bir işbirliği istediklerini, Diyarbakır ve diğer kentlerden […]

Dalkurd’dan Amedspor’a ziyaret
  • 18 Kasım 2021 17:57

İsveç 2’nci Ligi Superettan’da mücadele veren Dalkurd’un yöneticileri,  Amedspor’u ziyaret etti.

Dalkurd Başkan Yardımcısı Welat Kılıçaslan başkanlığındaki heyet, Amedspor Başkanı Selahattin Yıldırım tarafından karşılandı. Kılıççaslan ziyaret sırasında Dalkurd formasını Yıldırım’a hediye etti. Yıldırım da Amedspor formasını Kılıçaslan’a verdi.

Rûdaw’a konuşan Dalkurd Başkan Yardımcısı Kılıçaslan, iki takım arasında güçlü bir işbirliği istediklerini, Diyarbakır ve diğer kentlerden Kürt çocukların İsveç’e gelip takımlarında oynayabileceğini söyledi. Kılıçaslan, “Görüşmemiz biraz spontane oldu. Amacımız deneyimlerimizi paylaşabilmek. Gelecekte gençlerimiz için, akademilerimizi burada inşa etmek istiyoruz. Dalkurd aracılığıyla Diyarbakır ve diğer şehirlerde genç yetenekleri ortaya çıkarmak ve onları Avrupa’ya taşımak istiyoruz. Avrupa’da oynayan birçok oyuncumuz var ama Kürt kimliğiyle tanınmıyorlar. Bu kimliği oluşturmak istiyoruz. Bizim akademimiz ve onların akademisi de var. Her iki akademiyi birleştirmek ve bir ortaklık kurmak istiyoruz. Sadece burada değil, Erbil, Süleymaniye, Duhok ve Zaho’da da işbirliği yapmak istiyoruz. Ayrıca Cizre, Ruha, Mardin ve daha birçok yerden ekiplerle görüşmek istiyoruz” dedi.

Amedspor Başkanı Selahattin Yıldırım da ziyaretten çok memnun olduklarını ve önümüzdeki günlerde iletişimlerinin devam etmesini istediklerini söyledi. Yıldırım, “Daha önce ilişkimiz yoktu. Bu bağlantıyı kurduk. Bugünden itibaren daha çok buluşacağız, daha çok birlikte olacağız. İlk defa böyle bir tartışma yaşıyoruz. Düşüncelerimizi, görüşlerimizi paylaştık. İki ekip olarak kendimizi nasıl daha da geliştirip başarıya ulaşabileceğimizi konuştuk. İnşallah daha iyi ilişkiler kurarız. Ama daha yeni tanıştık, birbirimizi dinledik. Yakında tekrar buluşacağız” dedi.