Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Cezaevlerinde 15 Mayıs’a kadar görüş olmayacak

HABER/ABORİ Adalet Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle daha önce cezaevlerinde alınan tedbirlerin süresini Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri kapsamında 15 Mayıs’a kadar uzattı. Adalet Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, açık ve kapalı ceza infaz kurumlarındaki avukat ziyareti dahil bütün görüşler, hükümlülerin dışarıyla temasının mümkün olduğu kurum dışı çalışma, lokanta, sosyal tesis, dış kantin gibi […]

Cezaevlerinde 15 Mayıs’a kadar görüş olmayacak
  • 1 Mayıs 2020 19:11

HABER/ABORİ

Adalet Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle daha önce cezaevlerinde alınan tedbirlerin süresini Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri kapsamında 15 Mayıs’a kadar uzattı.

Adalet Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, açık ve kapalı ceza infaz kurumlarındaki avukat ziyareti dahil bütün görüşler, hükümlülerin dışarıyla temasının mümkün olduğu kurum dışı çalışma, lokanta, sosyal tesis, dış kantin gibi iş yurdu faaliyetleri, açık ceza infaz kurumlarındaki hükümlülerin özel izin hakları, birden fazla koğuşla birlikte yapılan faaliyetler, hastalık ve güvenlik durumları dışında bir ceza infaz kurumundan başka kuruma yapılan nakiller 15 Mayıs’a kadar ertelendi.

Tutuklu ve hükümlü yakınlarının ziyaretleri, zorunlu durumlarda başsavcılık kararıyla yapabilecek. Avukatlar zorunlu durumlarda maske ve eldiven tedbirleri alarak kapalı görüş yapabilecek.