Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ÇAĞSİAD’da İsmail Ali Şahin dönemi

Haber Aborî Merkezi İstanbul’da olan Çağdaş Esnaf Sanayici İş Verenler Derneği (ÇAĞSİAD), 6’ncı Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Genel Kurul’da ilk konuşmayı yapan eski başkan Sakine Tayanç, 2008 yılında kurulan ÇAĞSİAD’ın bir KOBİ birliği olmanın yanında meslek örgütü ve aynı zamanda bir ticari platform olduğunu ifade ederek, “Adına ne derseniz deyin. Amacımız bütün farklılıklarımıza rağmen bir […]

ÇAĞSİAD’da İsmail Ali Şahin dönemi
  • 23 Nisan 2019 23:23
  • 24 Nisan 2019 13:02

Haber Aborî

Merkezi İstanbul’da olan Çağdaş Esnaf Sanayici İş Verenler Derneği (ÇAĞSİAD), 6’ncı Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.

Genel Kurul’da ilk konuşmayı yapan eski başkan Sakine Tayanç, 2008 yılında kurulan ÇAĞSİAD’ın bir KOBİ birliği olmanın yanında meslek örgütü ve aynı zamanda bir ticari platform olduğunu ifade ederek, “Adına ne derseniz deyin. Amacımız bütün farklılıklarımıza rağmen bir araya gelmek, örgütlenmek ve birbirimize destek olmaktır. Din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan tüm siyasi partilere eşit mesafede, anayasaya ve hukuka saygılı, tüm renkleri içinde barındıran iş insanları topluluğudur. Derneğimizin amacı mesleki farklılıklarımızdan doğan tecrübelerimizi bir araya getirerek, firmalar arası bir destek ağı kurmaktır” dedi.

 

“ÇAĞSİAD çatısı altında birleşelim”

Daha sonra yapılan oylamada Genel Başkanlığa seçilen İsmail Ali Şahin, “Misyonumuz; çağdaş toplum inancını taşıyan işverenlerin birlikteliğinden bir güç ortaya çıkarmaktır. Vizyonumuz; ekonomik gücü sağlayıp toplumsal arenada söz sahibi olmaktır. Toplumsal fayda ilkesinden yola çıkarak kazanımlarımızı eğitim, gelişim ve sosyal platformlarda aktarmaktır. Ülke geneline yayılmış ÇAĞSİAD yapılanmasını sağlamak, sosyal, kültürel ve eğitim birliklerini sağlamaktır. Kısaca ekonomik ve siyasi arenada söz sahibi olmaktır. Bizler yani KOBİ’ler, sahip olduğu sermaye düzeyi ve faaliyet gösterdiği iş kolları dolayısıyla ülke ekonomisinin en kırılgan işletmeleriyiz; ülkenin genel ekonomik işleyişindeki dalgalanmalarda en sıcak etkiyi bizler hissetmekteyiz. Buna karşın ticari faaliyette yaşanılabilecek bütün zorluklara da bireysel olarak göğüs germek durumunda kalmaktadır. Bu konum bizlerin örgütlülüğü ve dayanışmasını hayati bir zorunluluk haline getirmektedir. Evet ÇAĞSİAD tam da bu dönemde gerçek bir dayanışma örgütü olarak ortaya çıkmış ve kısa sürede üyelerinin ve hitap ettiği kesimin umudu olma yolunda ilerlemektedir. ÇAĞSİAD; cinsiyet, dil, renk ayrımı gözetmeksizin yeryüzünü paylaşan bütün bireylerin evresel bir hukuk içerisinde yaşamasını, 72 millete bir nazarla ve insana tabiatın aynası gözüyle bakmayı benimsemiş bireylerin oluşturduğu ticari bir yapıdır. Ve bu duyarlılığa sahip bütün esnaf, sanayici ve işverenlerimizi ÇAĞSİAD çatısı altında buluşmaya davet ediyoruz.”

Yeni Yönetim Kurulu şöyle

6’ncı Genel Kurul’da Yeni Yönetim kadrosu şöyle şekillendi: “İsmail Ali Şahin, Seyit Sönmez, Fatma Yılmazer, Hüseyin Dolaş, Şükrü Cenikli, Mahmut Karataş, Hülya Sarıgöl.”

Yedek Üyeler: “Erdoğan Uludağ, Hasan Mercan, Cemal Çiçek, Ümit Aya, Ali Badem, Erdener Şahin, İbrahim Mayda.”

ÇAĞSİAD Genel Kurulu’na 160 delege katıldı. İsmail Ali Şahin, genel başkanlığa seçilen isim oldu.