Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Büyük İskender’in Cenneti: Nemrut Krater Gölü

ŞERİFE DENİZ BULUT/ABORİ Dünyanın en büyük ikinci krater gölü olan Nemrut Krater Gölü, 2 bin 935 metrelik zirvede göz kamaştırıyor. Doğa harikasının bir diğer ismi de Büyük İskender’in Cenneti… Bitlis’in kuzey doğusunda Tatvan İlçe sınırları içerisinde bulunan ve yüksekliği 2 bin 935 metre olan Nemrut Dağı’nın ortasında yer alan Nemrut Krater Gölü, ABD’nin Oregon eyaletindeki […]

Büyük İskender’in Cenneti: Nemrut Krater Gölü
  • 8 Eylül 2019 23:38
  • 8 Eylül 2019 23:40

ŞERİFE DENİZ BULUT/ABORİ

Dünyanın en büyük ikinci krater gölü olan Nemrut Krater Gölü, 2 bin 935 metrelik zirvede göz kamaştırıyor. Doğa harikasının bir diğer ismi de Büyük İskender’in Cenneti…

Bitlis’in kuzey doğusunda Tatvan İlçe sınırları içerisinde bulunan ve yüksekliği 2 bin 935 metre olan Nemrut Dağı’nın ortasında yer alan Nemrut Krater Gölü, ABD’nin Oregon eyaletindeki krater gölünden sonra dünyadaki en büyük 2. krater gölü unvanına sahip olmakla beraber büyüleyici güzelliğiyle göz kamaştırıyor.

BÜYÜK İSKENDER’İN CENNETİ

Makedon İmparatoru Büyük İskender’in doğu seferinde keşfettiği ve tarih kitaplarında “Büyük İskender’in Cenneti” olarak anılan Nemrut Krater Gölü, yüzyıllardan beri sıcak ve soğuk su göletleriyle yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapıyor. Kış mevsiminde kayak sporunun da yapıldığı Nemrut Dağı’nda, yaz mevsiminde ise sıcak ve soğuk suları bulunan Krater Gölü, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

ENDEMİK BİTKİLERİN YUVASI

 Nemrut Dağı’nın zirvesinde bulunan krater gölü ve çevresi, birçok canlıya da barınak oluyor. Sabahın ilk ışıklarıyla dağın zirvesinden yükselen sis bulutuyla birlikte, krater gölü ve çevresinin görüntüsü, izleyenleri mest ediyor. Güneşin doğuşunu izlemek üzere geceyi dağın zirvesinde geçirenler, eşsiz doğa harikasına tanıklık etmenin mutluluğunu yaşarken, Krater gölü ve çevresinde onlarca kuş çeşidi ve endemik bitki florasıyla da çok özel görüntü sergiliyor.