Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

“Bu ülke kefen parasına muhtaç duruma geldi”

HABER/ABORİ CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkenin ekonomik olarak çöküş noktasına geldiğini ifade ederek, AK Parti Hükümeti’ni eleştirdi. Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “82 milyonu kucaklayacak bir iktidara ihtiyacımız var. Hayatın her alanında dert var. Nasıl çözüleceğini biliyoruz. Siyaset halka hizmetse bunu biz yapacağız. Ben bu ülkenin menfaatleri neredeyse oradayım. Nerede sorun varsa […]

“Bu ülke kefen parasına muhtaç duruma geldi”
  • 9 Temmuz 2019 14:27

HABER/ABORİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkenin ekonomik olarak çöküş noktasına geldiğini ifade ederek, AK Parti Hükümeti’ni eleştirdi. Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“82 milyonu kucaklayacak bir iktidara ihtiyacımız var. Hayatın her alanında dert var. Nasıl çözüleceğini biliyoruz. Siyaset halka hizmetse bunu biz yapacağız. Ben bu ülkenin menfaatleri neredeyse oradayım. Nerede sorun varsa çözmek için oradayım. Siyaseten katı ayrışmaların doğru olmadığını düşünüyorum. Birilerinin cebine değil vatandaşa hizmet etmek istiyoruz.

Medyanın doğru haber yapmasını hepimiz isteriz. Objektif olarak haberin yansıtılması lazım. Halkın sağlıklı bilgilendirilmesi medya ile olur. Medya ile rapor hazırlayan kuruluşun da bu gerçeği bilmesi gerekir.

Yabancı ajansların Türkiye uzantılar var, bu uzantılarla ilgili bir şey yapmamız lazım deniyor. Eğer siz gazeteciyi fişlerseniz doğru kimden alacaksınız. Doğru haberi iktidara diz çökenlerden mi alacağız, yoksa bağımsız gazetecilerden mi alacağız. SETA iktidardan beslenir. Bol miktarda para verir. Medyanın yüzde 95’i bağımsız değil. İktidar ne istiyorsa onu yazıyorlar, ben onlara gazeteci demiyorum zaten. Gazeteci yürekli bir insandır, gücün ve paranın önünde diz çökmez. Halkın gözü kulağıdır gazeteci.

Neden bir rapora ihtiyaç duyuldu? Saray’dan mı istendi? Araştıracak başka hiç mi konu yok. Türkiye’nin dış politikası paramparça. Kimin talimatı ile yüzde 99,9 Saray’ın talimatı ile hazırlanmış bir rapor. Bu gazeteciler çalışkan gazeteciler. Neden bunlar kendi gazetelerinden atıldı, araştırılmadı.

SETA bir düşünce kuruluşu değildir. İktidarın borazanlığını yapan kuruluşa dönmüştür. Bu rapora bu kadar zaman ayırdığım için zamanımı harcıyorum. İktidarın şakşakçılığını yapan bir kuruluştur.

Türkiye üretimden koparıldı. Aklınıza patates ve soğan ithal edeceğimiz gelir miydi, benim aklıma gelmezdi. 32 milyon dolar patates ithal edildi. Bizim çiftçimize verseler her yerde patates üretilir. Bu patateslerin yüzde 86’sı Sisi’nin bulunduğu Mısır’dan ithal edildi. Sormak gerekiyor, Türkiye’de toprak, su, çiftçi mi yok? Hepsi var, namuslu siyasetçi eksik. Aldılar ekonomiyi tefecilere teslim ettiler.

160 milyar dolar bu zamana kadar faiz ödedik. AK Partili ve MHP’li kardeşlerimize sormak isterim, ne oldu da 160 milyar dolar faiz ödendi. Faiz ödenmesiydi ne olurdu? İnsanların cebinde parası olurdu. Biz faize karşıyız diyorlardı, sen onu benim külahıma anlat. Saray ve çevresi değil bu milletin 82 milyonu ödedi. Emzik alırken çocuğa vergi ödüyorsunuz, su içerken vergi ödüyorsunuz. 160 milyar dolar faiz böyle ödendi. Eliniz titremedi mi bunu öderken. İktidar bu ülkenin kefen parasına muhtaç duruma geldi. Artık bu ülkeyi yönetemezler.”