Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BM ve Arap Birliği “acil” koduyla toplanıyor

HABER/ABORİ Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik başlattığı askeri operasyonun ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve Arap Birliği Dışişleri Bakanları, bugün olağanüstü toplanıyor. Mısır, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturmaya yönelik ‘Barış Pınarı Harekâtı’nı başlatmasının ardından, Arap Birliği’ni acil olarak toplantıya çağırmıştı. Mısır Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Türkiye’nin Suriye topraklarına yönelik saldırısını en sert şekilde […]

BM ve Arap Birliği “acil” koduyla toplanıyor
  • 10 Ekim 2019 00:20

HABER/ABORİ

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik başlattığı askeri operasyonun ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve Arap Birliği Dışişleri Bakanları, bugün olağanüstü toplanıyor.

Mısır, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturmaya yönelik ‘Barış Pınarı Harekâtı’nı başlatmasının ardından, Arap Birliği’ni acil olarak toplantıya çağırmıştı. Mısır Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Türkiye’nin Suriye topraklarına yönelik saldırısını en sert şekilde kınıyoruz” denirken, harekâtın “Bir Arap devletinin egemenliğine açık ve kabul edilemez bir saldırı olduğu” belirtilmişti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) de bugün Türkiye’nin Suriye topraklarında başladığı ‘Barış Pınarı Harekâtı’nın ardından acil olarak toplanacak.

15 üyeli Güvenlik Konseyi’nin İngiltere, Fransa, Almanya, Belçika ve Polonya’nın çağrısıyla toplanacağını bildirdi.

Avrupa Birliği (AB) üyesi çok sayıda ülke, Türkiye’yi harekât nedeniyle kınamıştı. Hollanda Dışişleri Bakanı, Türk büyükelçisini bakanlığa çağırırken, bakanlıktan yapılan açıklamada “Hollanda, Suriye’nin kuzey doğusuna Türk saldırısını kınıyor. Türkiye’yi bu yoldan dönmeye çağırıyoruz” denilmişti.