Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bitlis Belediyesi’nden yeni açıklama: Kürtçe tabela yeniden asılacak

HABER/ABORİ Bitlis Belediyesi, kentin girişinde bulunan Kürtçe, Türkçe ve İngilizce “Hoş geldiniz” tabelasının kaldırılmasına gösterilen tepkilerin ardından geri adım attı. Bitlis Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “2019 yılı yerel seçimlerinden önce şiddetli geçen kış mevsiminden dolayı kar temizleme ekiplerimizin temizlik çalışmaları esnasında, iş makinelerinden zarar gördüğü için kaldırılmıştır. Şehrimizin girişine ve çıkışına yenilenecek ışıklı ve üç dilde, […]

Bitlis Belediyesi’nden yeni açıklama: Kürtçe tabela yeniden asılacak
  • 6 Haziran 2019 16:47
  • 6 Haziran 2019 16:48

HABER/ABORİ

Bitlis Belediyesi, kentin girişinde bulunan Kürtçe, Türkçe ve İngilizce “Hoş geldiniz” tabelasının kaldırılmasına gösterilen tepkilerin ardından geri adım attı.

Bitlis Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “2019 yılı yerel seçimlerinden önce şiddetli geçen kış mevsiminden dolayı kar temizleme ekiplerimizin temizlik çalışmaları esnasında, iş makinelerinden zarar gördüğü için kaldırılmıştır. Şehrimizin girişine ve çıkışına yenilenecek ışıklı ve üç dilde, Türkçe, Kürtçe ve İngilizce: ‘Bediüzzaman Said-i Nursî’nin Şehri Bitlis’e Hoşgeldiniz’ 3 dildeki tabelamız tekrar asılacaktır. Yeni şehir tabelamızın siparişi verilmiş olup, tedarik süreci tamamlandıktan sonra en kısa sürede yerine asılacaktır. Kıymetli halkımızın bilgisine” denildi.

Bitlis Belediyesi hizmet binasının girişine 2014 yılında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yönetiminde asılan Kürtçe tabela, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimleri kazanan AK Partili Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay tarafından indirilmiş ve bu olay tepkilere neden olmuştu. Başkan Tanğlay, “Belediye binasına asılan Kürtçe tabelanın kaldırılmasına ilişkin halktan herhangi bir olumsuz tepki almadık ve tabelanın, Bitlis halkı nezdinde bir kıymeti harbiyesi yoktur, olmamıştır” şeklindeki açıklamasına sert tepkiler gösterilmişti.