Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Birecik diken üstünde! Şu ana kadar 2 ölü, 5 yaralı var…

Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi’nde bir hafta önce iki aile arasında başlayan silahlı kavga bugün de devam etti. Şanlıurfa Valiliği, 2 kişinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, 21 kişinin gözaltına alındığını, 5 kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 2 tabanca ve 2 pompalı av tüfeğin ele geçirildiğini bildirdi. Alınan bilgiye göre Birecik’e bağlı Asman (Kural) Köyü’nde aralarında […]

Birecik diken üstünde! Şu ana kadar 2 ölü, 5 yaralı var…
Birecik diken üstünde! Şu ana kadar 2 ölü, 5 yaralı var…
Abori Editör
  • 12 Temmuz 2020 23:15
  • 27 Nisan 2022 10:39

Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi’nde bir hafta önce iki aile arasında başlayan silahlı kavga bugün de devam etti. Şanlıurfa Valiliği, 2 kişinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, 21 kişinin gözaltına alındığını, 5 kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 2 tabanca ve 2 pompalı av tüfeğin ele geçirildiğini bildirdi.

Alınan bilgiye göre Birecik’e bağlı Asman (Kural) Köyü’nde aralarında husumet bulunan iki ailenin üyeleri arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. İddiaya göre, bir hafta önce nişanlı çift arasında bilinmeyen bir nedenle çıkan ve ailelerin de karışmasıyla 4 kişinin yaralandığı kavga bugün yeniden alevlendi. Taş, sopa ve silahların da kullanıldığı kavgada Mehmet, Mustafa ve Atilla Uysal ile ismi öğrenilemeyen 3 kişi yaralandı. Kavga nedeniyle bölgeye çok sayıda jandarma ekibi ile ambulans sevk edildi.

Jandarma ekipleri kavgaya müdahale ederken, yaralılar ise ambulanslarla Birecik Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan yaralılardan Mehmet Uysal (45) ile bir kişi daha kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

İki tarafa ait bazı evlerin yakıldığı köyde gerginlik devam ederken jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

Urfa Valiliği tarafından olayla ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“İlimiz Birecik ilçesine bağlı kırsal Kural Mahallesi’nde, aralarında daha önceden husumet bulunan aileler arasında 12.07.2020 günü saat 15:00 sularında başlayan ve silahların da kullanıldığı kavgada 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 5 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Kolluk kuvvetleri tarafından bölgede gerekli bütün güvenlik tedbirleri alınmış olup, devam eden çalışmalarda şu ana kadar 21 kişi gözaltına alınmış, ayrıca 5 kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 2 tabanca ve 2 pompalı av tüfeği ele geçirilmiştir. Meydana gelen olayla ilgili başlatılan adli ve idari soruşturmalar devam etmektedir.”