Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

“Beyaz Toros’ları yargılayacağız diye çıkılan yola, bugün siyah Transporter’larla devam ediliyor”

HABER/ABORİ Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün (Human Rights Watch) “Türkiye: Zorla Kaybetme Vakaları ve İşkence” başlıklı raporundan veriler paylaşarak, hükümetin insan hakları konusundaki politikasını eleştirdi. Yeneroğlu, Türkiye’nin insan hakları tablosunun son yıllarda giderek kötüleştiğinin vurgulayarak, “Ülkemizin hukuk devletinden, hukukun üstünlüğünden ve insan haklarından uzaklaşarak baskılar, ötekileştirmeler ve […]

“Beyaz Toros’ları yargılayacağız diye çıkılan yola, bugün siyah Transporter’larla devam ediliyor”
  • 1 Mayıs 2020 03:11

HABER/ABORİ

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün (Human Rights Watch) “Türkiye: Zorla Kaybetme Vakaları ve İşkence” başlıklı raporundan veriler paylaşarak, hükümetin insan hakları konusundaki politikasını eleştirdi.

Yeneroğlu, Türkiye’nin insan hakları tablosunun son yıllarda giderek kötüleştiğinin vurgulayarak, “Ülkemizin hukuk devletinden, hukukun üstünlüğünden ve insan haklarından uzaklaşarak baskılar, ötekileştirmeler ve ağır insan hakkı ihlalleri ile gündemde olmasına maalesef üzülerek tanıklık ediyoruz” dedi.

Yeneroğlu, açıklamasında ayrıca şunları kaydetti: “Bu rapor ülkemiz adına utanç tablosudur. 21. yüzyılda zorla kaybettirme ve işkence iddiaları ağır ithamlardır. İnsan hakları evrensel hukuku, zorla kaybedilmeyi ve işkenceyi ağır bir suç olarak görür ve her koşulda yasaklar. Bu yasak gereğince devlet, bu tür vakaları engelleme, zorla kaybedilme iddialarını etkili olarak soruşturma ve sorumluların yargılanmasını sağlama yükümlülüğü altındadır. Hukukun üstünlüğüne dayanan ve insan haklarını korumayı amaçlayan bir devlette, zorla alıkonulma, zorla kaybedilme ve işkence suçları ağır insanlık suçu olarak kabul edilir ve etkin olarak sorumluları soruşturularak adalete teslim edilir. Ne yazık ki ‘Beyaz Toros’ları yargılayacağız’ diye çıkılan yola, bugün siyah Transporter’larla devam ediliyor. Değişen sadece araçların modernleştirilmesi oldu.”