Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

“Batman’daki isyan sona erdi, mahkumlar sevk ediliyor”

HABER/ABORİ AK Parti ve MHP’nin birlikte hazırladığı infaz düzenlemesine tepki gösteren Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki adli tutuklu ve hükümlülerin başlattığı isyan, jandarmanın müdahalesiyle sona erdi. İHD Batman Şube Eş Başkanı Devran Yıldız, tutukluların Mardin ve Bingöl cezaevine sevk edileceğini söyledi. Çoğunluğu uyuşturucu suçundan olmak üzere 650 tutuklu ve hükümlünün bulunduğu cezaevinde akşam saatlerinde isyan […]

“Batman’daki isyan sona erdi, mahkumlar sevk ediliyor”
  • 5 Nisan 2020 01:26

HABER/ABORİ

AK Parti ve MHP’nin birlikte hazırladığı infaz düzenlemesine tepki gösteren Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki adli tutuklu ve hükümlülerin başlattığı isyan, jandarmanın müdahalesiyle sona erdi. İHD Batman Şube Eş Başkanı Devran Yıldız, tutukluların Mardin ve Bingöl cezaevine sevk edileceğini söyledi.

Çoğunluğu uyuşturucu suçundan olmak üzere 650 tutuklu ve hükümlünün bulunduğu cezaevinde akşam saatlerinde isyan çıktı. “İsyan” sloganı atıp dört koğuşu ateşe veren mahkumlara jandarma müdahale etti. Çıkan yangın ise itfaiye ekipleri tarafında söndürüldü.

Olayla ilgili Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, “Batman M Tipi Cezaevi’nde yaşanan olay kontrol altına alınmış olup, olayda herhangi bir yaralanma veya can kaybı bulunmamaktadır” denildi.

Batman Barosu da olaylar sırasında can kaybının yaşanmadığını açıklarken, İHD Batman Şube Eş Başkanı Devran Yıldız, isyan nedeniyle koğuşların kullanılamaz hale geldiğini, tutukluların Mardin ve Bingöl cezaevlerine sevk edileceğini söyledi. Yıldız, “Cezaevi önünde çok sayıda Bingöl ve Mardin plakalı ring araçları vardı. Muhtemelen bu illere sevkler yapılacaktır” dedi.