Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bağlar’da HDP’li Meclis Üyeleri, AK Partili Beyoğlu’na istifa davetiyle işbaşı yapacak

Haber Abori Bağlar’da yüzde 70.3 oranında oy almalarına karşın mazbataları AK Partili Hüseyin Beyoğlu’na verilen HDP’liler, 30 Belediye Meclis Üyesi ile ilk toplantıya katılacak. Toplantıda HDP’nin Bağlar Eşbaşkan Adayı olan Zübeyde Zümrüt, Beyoğlu’nu istifaya davet edecek. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde yüzde 70’in üzerinde oy almalarına karşın YSK tarafından KHK gerekçesiyle mazbataları yüzde 25 oy […]

Bağlar’da HDP’li Meclis Üyeleri, AK Partili Beyoğlu’na istifa davetiyle işbaşı yapacak
  • 29 Nisan 2019 00:04

Haber Abori

Bağlar’da yüzde 70.3 oranında oy almalarına karşın mazbataları AK Partili Hüseyin Beyoğlu’na verilen HDP’liler, 30 Belediye Meclis Üyesi ile ilk toplantıya katılacak. Toplantıda HDP’nin Bağlar Eşbaşkan Adayı olan Zübeyde Zümrüt, Beyoğlu’nu istifaya davet edecek.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde yüzde 70’in üzerinde oy almalarına karşın YSK tarafından KHK gerekçesiyle mazbataları yüzde 25 oy alan AK Partili Hüseyin Beyoğlu’na verilen HDP’li Meclis Üyeleri, Pazartesi günü iş başı yapıyor.

Yerel seçimlerde yüzde 70.3 oranında oy alan HDP Bağlar Belediye Eşbaşkan adayı Zeyyat Ceylan, “KHK’lı olduğu” gerekçesiyle mazbata alamamıştı. YSK, Ceylan’ın yerine seçimi yüzde 25 oy alan AK Partili Hüseyin Beyoğlu’na mazbatayı vermişti. Bu kararı daha önce protesto eden HDP’li Meclis Üyeleri, izleyecekleri yol haritasını belirledi.

İkili mücadele yürütülecek

Alınan bilgiye göre mazbatalarını geçen hafta alan HDP’liler, ikili bir mücadele yöntemi izleyecek. Birincisi; hukuki, diğeri de demokratik mücadele olacak. Bu çerçevede YSK kararının Anayasa ihlali olduğunu ve seçmen iradesine müdahale olduğunu belirten HDP’liler, önce Anayasa Mahkemesi’ne başvuracak. Yüksek mahkemeden sonuç alınamazsa konu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşınacak.

Zübeyde Zümrüt konuşma yapacak

İkinci mücadele yöntemi ise Belediye Meclisi’nde olacak. Pazartesi (bugün) günü yapılacak Bağlar Belediyesi Meclis toplantısına katılacak olan HDP’liler, AK Partili Hüseyin Beyoğlu’nu protesto edecek ve istifasını isteyecek. KHK’lı olduğu için mazbatası verilmeyen Zeyyat Ceylan ile birlikte eşbaşkan adayı olan Zübeyde Zümrüt, HDP’li Belediye Meclis Üyeleri Sözcüsü sıfatıyla konuşma yapacak. Güneydoğu Ekspres Gazetesi’ne konuşan Zümrüt, “Halka dair hiçbir hizmeti engellemeyeceğiz. Aksine halkın yararına olan kararların çıkması için mücadele edeceğiz. Ancak her şeyden önce YSK’nın kayyumu olarak nitelendirdiğimiz AKP adayını derhal istifaya davet edeceğiz. Halk için hizmet yapacağım diyen birinin öncelikle halk iradesine saygı durması gerekir. Biz öncelikle kendisinin istifasını isteyeceğiz. Seçilen AKP’li 7 Belediye Meclis Üyesi’ne saygımız var. Seçimle geldiler ve bu nedenle onlarla ilgili hiçbir sorunumuz yoktur.”

Çoğunluk HDP’de

HDP’nin Bağlar Belediyesi’nde 30, AK Parti’nin ise 7 üyesi bulunuyor.

Twitter hesabı açtılar

Bu arada HDP, “Bağlar Belediye HDP Meclis Grubu” adıyla açtığı twitter hesabında “YSK’nın atamış olduğu kayyuma karşı halk iradesinin mücadelesini vereceğiz” paylaşımını yaptı.