Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Amedspor’un umudu Mervan…

VEYSİ POLAT TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele veren Amedspor, geçen sezona göre bu yıl şampiyonluk yolunda iddialı. Az bütçeyle nitelikli transferler yapan yeşil kırmızılı takım, şu ana kadar oynadığı 7 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Lig’de 13 puanla 3’ncü sırada yer alan Amedspor, dün kendi sahasında Şanlıurfaspor’la oynadığı maçta önemli […]

Amedspor’un umudu Mervan…
  • 11 Ekim 2021 19:01
  • 27 Kasım 2021 23:47

VEYSİ POLAT

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele veren Amedspor, geçen sezona göre bu yıl şampiyonluk yolunda iddialı. Az bütçeyle nitelikli transferler yapan yeşil kırmızılı takım, şu ana kadar oynadığı 7 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Lig’de 13 puanla 3’ncü sırada yer alan Amedspor, dün kendi sahasında Şanlıurfaspor’la oynadığı maçta önemli bir fırsatı tepti. Maça etkili başlayan ev sahibi takım 45+3’te Bünyamin Yürür ile 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıya fırtına gibi başlayan Amedspor 49’ncu dakikada Mervan Çelik’in gölüyle 2-0 öne geçti. Ancak ikinci golden sonra konuk takım daha etkili oynamaya başladı ve 57. dakikada Muhammed Enes Durmuş’un golüyle durumu 2-1’e getirdi. Golden sonra oyunun kontrolünü ele alan Şanlıurfaspor, 86’ncı dakikada Samed Karakoç’un golüyle eşitliği sağladı ve Güneydoğu derbisinde maç bu skorla sona erdi.

Mervan Çebanko kuponlik ikide iki yaptı

Amedspor’un transfer döneminin son gününde transfer ettiği ve son iki maçta da gol atan futbolcusu Mervan Çelik umut veriyor.

İsveç’in Göteborg kentinde 1990’da doğan Konya Kulu’lu bir Kürt ailenin evladı olan Mervan Çelik, İsveç U-18, U-19, U-21 yaş altı milli takımda 8 gol kaydetti.

2006-2007 sezonunda Hacken’den GAIS Göteborg’a transfer oldu.

Göteborg’dan 2011-2012 sezonunda Glasgow Rangers’a geçen Çelik, aynı sezon içinde maddi sıkıntılar nedeniyle tekrar eski takımı Göteborg’a döndü.

İtalya Seri A takımlarından Pescara forması giyen Mervan Çelik, Temmuz 2013’te Gençlerbirliği’ne transfer oldu. Daha sonra Ağustos 2015’te Akhisar Belediyespor ile sözleşme imzalayan Çelik, Karagümrükspor’da da forma giydi. Geçen sezon İsveç Superattan Ligi’nden GAİS’te top koşturan Mervan Çelik, TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele veren Amedspor’a transfer oldu.