Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

AK Parti’li başkandan Kılıçdaroğlu’na: Yüzünüz varsa Diyarbakır’a gelin helalleşin…

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun helalleşme çağrısını değerlendirirken, “Buyurun Diyarbakır’a gelin. Yasin Börü’nün annesi, Dersim ve Zilan’daki katliamda hayatını kaybedenlerin torunları, Diyarbakır Anneleri ile helalleşin. Kalkıp sizin desteğinizle hareket edenlerin sebep olduğu hendeklerle çukurlarla evleri yıkılan kış ortası evlerinden atılan insanlarla helalleşin. Bu bölgede kapattığınız Kuran kurslarının […]

AK Parti’li başkandan Kılıçdaroğlu’na: Yüzünüz varsa Diyarbakır’a gelin helalleşin…
  • 1 Aralık 2021 13:33

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun helalleşme çağrısını değerlendirirken, “Buyurun Diyarbakır’a gelin. Yasin Börü’nün annesi, Dersim ve Zilan’daki katliamda hayatını kaybedenlerin torunları, Diyarbakır Anneleri ile helalleşin. Kalkıp sizin desteğinizle hareket edenlerin sebep olduğu hendeklerle çukurlarla evleri yıkılan kış ortası evlerinden atılan insanlarla helalleşin. Bu bölgede kapattığınız Kuran kurslarının mağdurları ile helalleşin. Yüzünüz varsa buyurun gelin” dediç

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, aylık değerlendirme toplantısında kent ve ülke gündemine dair açıklamalar yaptı. Kentin ulaşım probleminin giderilmesine yönelik raybüs yapımına ilişkin çalışmaların başladığını ifade eden Aydın, Diyarbakır ile Batman arasında karşılıklı seferler yapacak olan her bir vagonda 200 yolcunun taşınacağı 4 vagonlu raybüs siteminin ulaşımda kolaylık sağlayacağını söyledi.

Aydın, Bismil ilçesinde istihdamın artırılmasına yönelik yatırım ve kalkınma projeleri hayata geçirilmesi için çalışma yürüttüklerini dile getirerek, organize sanayi bölgesi ve çırçır fabrikaları sanayi sitesi yapımına ilişkin alan incelemesi ve proje değerlendirmesi yapıldığını aktardı.

KILIÇDAROĞLU’NUN “HELALLEŞME” ÇAĞRISI

Aydın daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” çağrısı ile ilgili bir soruya Aydın, şu yanıtı verdi:

“Bu coğrafyada bütün kötülüklerin anası CHP zihniyetidir. Kürtlerin çektiği bütün ızdırapların sebebi CHP zihniyetidir. Bunu her zaman dile getireceğiz. CHP’nin gelip de bu topraklarda helalleşmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na buradan çağrıda bulunuyoruz. Buyurun Diyarbakır’a gelin, Yasin Börü’nün annesi ile helalleşin, Dersim’deki, Zilan’daki katliamda hayatını kaybedenlerin torunlarıyla helalleşin, Diyarbakır Anneleri ile helalleşin, kalkıp sizin desteğinizle hareket edenlerin sebep olduğu hendeklerle çukurlarla evleri yıkılan kış ortası evlerinden atılan insanlarla helalleşin. Bu bölgede kapattığınız Kuran kurslarının mağdurları ile helalleşin. Dicle Üniversitesi’nde başörtüsünden dolayı okuyamayan benim sınıf arkadaşlarımla helalleşin. Yüzünüz varsa buyurun helalleşin. Dürümlü katliamındaki gariplerle helalleşin. 40 tane vatandaşın vücut parçaları bir çuvala sığdı. Gelsin Silvan’da Fırat Simpil’in annesi ve babasıyla helalleşsin.”