Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı’na şok suçlama

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Şerif Aydın’ın, Genel Merkez tarafından teşkilata gönderilen 243 bin TL’yi kendi kişisel ihtiyaçları için kullandığı iddia edildi. Aydın, olayın gerçek dışı olduğunu açıklayarak, iddianın kaynağı olarak gösterilen AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Bedirhan Akyol’un görevden alınacağı sinyalini verdi. Bugün bazı haber sitelerinde yer […]

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı’na şok suçlama
  • 11 Eylül 2021 16:54

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Şerif Aydın’ın, Genel Merkez tarafından teşkilata gönderilen 243 bin TL’yi kendi kişisel ihtiyaçları için kullandığı iddia edildi. Aydın, olayın gerçek dışı olduğunu açıklayarak, iddianın kaynağı olarak gösterilen AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Bedirhan Akyol’un görevden alınacağı sinyalini verdi.

Bugün bazı haber sitelerinde yer habere göre AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Bedirhan Akyol, İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın’ın, genel merkezden partinin ihtiyaçları için gönderilen 243 bin TL’yi kendi hesabına geçirerek, kişisel harcamaları için kullandığını iddia etti. Akyol, durumu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’e bildirdiği belirtildi.

Akyol tarafından gönderildiği belirtilen dilekçede, Aydın’ın 3 Mart’ta “banka ve resmi işlerde yetkili kılındığı” ifade edilerek, kendisinin de 4 Nisan’da İl Başkanlığı İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak atandığını kaydetti. Dilekçede, partinin 6 Temmuz 2021’de Ak Parti Genel Merkezi tarafından Diyarbakır İl Başkanlığı’nın ihtiyaçlarını gidermesi için gönderdiği 250 bin TL’den 243 bin TL’nin İl Başkanı Aydın tarafından kişisel ihtiyaçlarına karşılamak için çekildiğini aktarıldı.

Dilekçede, banka dekontuna da yer verilerek, “Partiye olan sorumluluğum ve görevim gereği imkanlarım doğrultusunda kendimi sorumlu hissettim. Hissetmeye de devam ediyorum. Ayrıca ödeme icmal tablosundan görüleceği üzere Bellona firmasından ailesi ve şahsına ait almış olduğu eşya ve mobilyayı partiye fatura etmiştir. Bu faturanın, müdahalemiz sonucu ödemesi tarafımızca yapılmamıştır. Bu durum Başkan Bey’in kızgınlığına neden olmuştur” ifadesi yer aldı.

İL BAŞKANI AYDIN’DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Şerif Aydın ise söz konusu paranın kendisi tarafından çekildiğini ve parti için kullanıldığını söyledi. Söz konusu iddianın yaklaşık iki ay önce geliştiğini belirten Aydın, Genel Merkezin konuyu gündeme getiren Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Bedirhan Akyol hakkında “partiye zarar verdiği gerekçesiyle işlem yapılmasını” istediğini söyledi. Aydın, yönetim kurulunun toplanarak revizyon kararı aldığını ardından hakkında bu haberin gündeme geldiğini belirtirken, revizyon hakkında  herhangi bir bilgi vermedi.

Söz konusu iddia bugün sabah saatlerinde T24 tarafından dile getirildi. Haberi servis eden T24, kaynak olarak da Güneydoğu Güncel Gazetesi’ni referans gösterdi. Oysa söz konusu haberin Güneydoğu Güncel Gazetesi’nde yayımlanmadığı öğrenildi.