Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

AİHM mahkum etti; Demirtaş’ın tahliyesinin önü açıldı

HABER/ABORİ Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), HDP eski Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yaptığı başvuruyu sonuçlandırdı. İHD Diyarbakır Şube Başkanı iken Roj Tv’ye katılarak, “Türkiye’deki barışın sağlanması için yapılacak çalışmalarda işin en önemli muhataplardan birinin Öcalan olduğu olgusu kabul edilmeli ve görülmelidir. Öcalan’ın görüşlerinin kamuoyuna yansıtılmasının çok önemli olduğu, Öcalan ve Kongra-Gel dikkate alınarak demokratik bir […]

AİHM mahkum etti; Demirtaş’ın tahliyesinin önü açıldı
  • 9 Temmuz 2019 13:27

HABER/ABORİ

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), HDP eski Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yaptığı başvuruyu sonuçlandırdı.

İHD Diyarbakır Şube Başkanı iken Roj Tv’ye katılarak, “Türkiye’deki barışın sağlanması için yapılacak çalışmalarda işin en önemli muhataplardan birinin Öcalan olduğu olgusu kabul edilmeli ve görülmelidir. Öcalan’ın görüşlerinin kamuoyuna yansıtılmasının çok önemli olduğu, Öcalan ve Kongra-Gel dikkate alınarak demokratik bir ortamın gerçekleşeceği” ifadelerini kullanan Demirtaş, Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak ceza almış, yasa değişikliği nedeniyle cezası ertelenmişti.

AİHM’in Türkiye’yi mahkum eden kararını Avukat Mesut Beştaş açıkladı. Beştaş, twitterdaki paylaşımında şunları yazdı:

“Bu dava ilgili olarak, AİHM’ne yapılan başvuru üzerine, 9 Temmuz 2019 tarihinde düşünce ve ifade hürriyetinin ihlal edildiğine karar verilmiştir. Bu karar üzerine yargılamanın yenilenmesi başvurusu tarafımızca yapılacak, eski hüküm bütün sonuçları ile birlikte ortadan kaldırılacak ve beraat kararı verilecektir. Sayın Demirtaş ile ilgili aynı mahiyette ve benzer içerikte biri kesinleşmiş, yerel mahkemeler tarafından sürdürülen onlarca dava dosyası bulunmakta ve halen tutuklu tutulmaktadır. AİHM ihlal kararı doğrultusunda, devam eden ve kesinleşmiş davalar düşürülmezse tamamının aynı akıbete uğrayacağı, tüm hukuki tartışmaların dışındadır. Umarız Türkiye yargısı AİHM kararlarına gerek kalmaksızın, düşünce ve ifade özgürlüğü konusunda hukuk ve adaletten yana gerekli hassasiyeti gösterir tüm dosyalarla ilgili mahcup olmaya gerek kalmadan beraat kararı verecektir.”