Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

AİHM Büyük Dairesi, nihai kararını verdi: Selahattin Demirtaş derhal salıverilmeli

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, dört yılı aşkın süredir tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “derhal serbest bırakılması” yönünde karar aldı, AİHM’den yapılan açıklamada, “Türkiye, Selahattin Demirtaş’ın acilen salıverilmesi için gerekli tüm önlemleri almalıdır” denildi. Kararı değerlendiren Demirtaş’ın avukatlarından Mahsuni Karaman, “AİHMBüyük Dairesi, olması gerektiği gibi, Sn Demirtaş ile ilgili […]

AİHM Büyük Dairesi, nihai kararını verdi: Selahattin Demirtaş derhal salıverilmeli
  • 22 Aralık 2020 17:26
  • 22 Aralık 2020 17:31

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, dört yılı aşkın süredir tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “derhal serbest bırakılması” yönünde karar aldı, AİHM’den yapılan açıklamada, “Türkiye, Selahattin Demirtaş’ın acilen salıverilmesi için gerekli tüm önlemleri almalıdır” denildi.

Kararı değerlendiren Demirtaş’ın avukatlarından Mahsuni Karaman, “AİHMBüyük Dairesi, olması gerektiği gibi, Sn Demirtaş ile ilgili ağır ve tarihi bir karar ile derhal tahliye kararı vermiştir. Bu kararla, müvekkilimiz hakkındaki tüm suçlamalar boşa çıkmış, müvekkilin 4 yıldır siyasi sebeplere bağlı rehin tutulduğu gerçeği tescil edilmiştir. AİHM Daire kararından sonra ‘karar kesin değil’ bahanesi ortadan kalkmıştır. Bu karar kesin ve emredicidir. Türkiye yargısının, ‘karşı hamle yapar işi bitiririz’ anlayışına prim vermeden Sn. Demirtaş’ı derhal serbest bırakması gerekmektedir” dedi.