Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Af yasası Meclis’e geliyor; İşte yeni düzenleme

HABER/ABORİ Ceza infaz düzenlemesi ile ilgili son gelişmeler “af yasası çıkacak mı?” sorusunu akıllara getirmişti. Önümüzdeki günlerde TBMM’de görüşülmesi beklenen düzenleme kapsamında infaz sürelerinde değişiklik yapılmasıyla birlikte 20 bin kişi tahliye olacak. Af yasası olarak adlandırılan ceza infaz düzenlemesi tüm suçları kapsamayacak. Geçtiğimiz günlerde çalışmaları başlatılan düzenleme kapsamında yapılacak değişiklikler sonrasında bazı hükümlülere tahliye yolu […]

Af yasası Meclis’e geliyor; İşte yeni düzenleme
  • 14 Eylül 2019 16:22

HABER/ABORİ

Ceza infaz düzenlemesi ile ilgili son gelişmeler “af yasası çıkacak mı?” sorusunu akıllara getirmişti. Önümüzdeki günlerde TBMM’de görüşülmesi beklenen düzenleme kapsamında infaz sürelerinde değişiklik yapılmasıyla birlikte 20 bin kişi tahliye olacak.

Af yasası olarak adlandırılan ceza infaz düzenlemesi tüm suçları kapsamayacak. Geçtiğimiz günlerde çalışmaları başlatılan düzenleme kapsamında yapılacak değişiklikler sonrasında bazı hükümlülere tahliye yolu görünecek. Süreçte belli bir aşama geride bırakılsa da çalışmalar henüz tamamlandı.

TBMM’nin tatile girmesinin ardından düzenleme ile ilgili değişiklikler yeni yasama yılına kaldı. Dolayısıyla Meclis yeniden açılmadan af yasası olarak adlandırılan ceza infaz düzenlemesi yasalaşamayacak. TBMM ise 1 Ekim’den itibaren yeni yasama yılına başlamış olacak.

“Terör, tecavüz, kadın ve çocuğa şiddet ile istismar suçundan yargılanan ve hüküm giyen kişiler” bu düzenlemeden yararlanamayacak. Kapsamın aynı kalması durumunda bu suçların dışındaki suçlardan hüküm giymiş kişiler eğer içeride bulunma sürelerindeki yüzdelik durumu tamamladıysa tahliye olabilecek.

İnfaz rejimi uyarınca adli suçlarda cezanın yüzde 66’sının yatılmasında değişikliğe gidilerek bu oran yüzde 50’ye çekilecek. Yani cezaevinde kalma süresi kısalacak. Bu düzenlemeyle 20 bin kişinin tahliye olması bekleniyor.