Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ABD’nin “gitmeyin” dediği yerler arasında kayyum atanan kentler de var!

HABER/ABORİ ABD Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarının, büyükşehir belediyelerine kayyum atanan Diyarbakır, Mardin ve Mardin başta olmak üzere Batman, Bingöl, Bitlis, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Kilis, Şanlıurfa, Siirt, Şırnak ve Tunceli illerine seyahat etmemesini istedi. Gece yarısı yapılan uyarıya gerekçe olarak ise “güvenlik güçlerinin keyfi gözaltıları” ve “terörizm” gösterildi. Türkiye’nin Suriye ve Irak sınırındaki bölgelerinin ‘terörizm’ dolayısıyla riskli […]

ABD’nin “gitmeyin” dediği yerler arasında kayyum atanan kentler de var!
  • 6 Eylül 2019 03:12
  • 7 Eylül 2019 15:27

HABER/ABORİ

ABD Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarının, büyükşehir belediyelerine kayyum atanan Diyarbakır, Mardin ve Mardin başta olmak üzere Batman, Bingöl, Bitlis, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Kilis, Şanlıurfa, Siirt, Şırnak ve Tunceli illerine seyahat etmemesini istedi. Gece yarısı yapılan uyarıya gerekçe olarak ise “güvenlik güçlerinin keyfi gözaltıları” ve “terörizm” gösterildi.

Türkiye’nin Suriye ve Irak sınırındaki bölgelerinin ‘terörizm’ dolayısıyla riskli olduğu belirtilen uyarıda, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van illerine de gidilmemesi istendi.

Söz konusu bölgelerde ‘terörist grupların’ saldırılarını sürdürdüğüne ve turistik bölgeler ile seyahat ve alışveriş merkezleri, yerel hükümet binaları, oteller, kulüpler, lokantalar, ibaret yerleri, parklar, sportif ve kültürel faaliyetler, eğitim binaları, havaalanları ve diğer kamuya açık yerleri hedef aldığına dikkat çekildi.

KEYFİ GÖZALTILAR VAR

Uyarının sonraki bölümünde ise ‘keyfi gözaltılara’ da dikkat çekilerek, “Bölgedeki güvenlik güçlerinin, içlerinde ABD vatandaşlarının da bulunduğu onbinlerce kişiyi, yetersiz veya gizli bilgilere dayanarak, genellikle de siyasi maksatlarla terör örgütleriyle ilişkili olarak göstererek gözaltına aldığı’ bildirildi. Ayrıca ABD vatandaşlarının ‘seyahat yasaklarıyla karşı karşıya kaldıkları ve özellikle sosyal medyada Türk hükümetini eleştiren paylaşımlarda bulunanların da tutuklanabileceklerine” dikkat çekildi.