Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

7 bin üyeli Metina Derneği, kongresini yaptı

Bölgenin en büyük aşiretlerinden biri olan Metina aşiretinin üyelerinin kurduğu Metina Derneği, 2’nci kongresini gerçekleştirdi. Bölgede son zamanlarda birçok kan davasını barışla sonuçlandırarak adından söz ettiren Metina Derneğinde mevcut başkan Aydın Pirinççioğlu, kongreye tek aday olarak girdi ve güven tazeledi. Aydın Piriççioğlu Başkan olarak seçildiği derneğin yönetimine Mehmet Özçelik, Esat Güngürür, Kazım Doğan, Tahir Günçiçeği, […]

7 bin üyeli Metina Derneği, kongresini yaptı
  • 26 Temmuz 2020 18:02
  • 27 Nisan 2022 10:31

Bölgenin en büyük aşiretlerinden biri olan Metina aşiretinin üyelerinin kurduğu Metina Derneği, 2’nci kongresini gerçekleştirdi.

Bölgede son zamanlarda birçok kan davasını barışla sonuçlandırarak adından söz ettiren Metina Derneğinde mevcut başkan Aydın Pirinççioğlu, kongreye tek aday olarak girdi ve güven tazeledi. Aydın Piriççioğlu Başkan olarak seçildiği derneğin yönetimine Mehmet Özçelik, Esat Güngürür, Kazım Doğan, Tahir Günçiçeği, Cemal Solmaz, Yusuf Durmaz, Abdulkadir Öz, Reşit Akıcı. Hikmet Kaya, Mehmet Ekinci, Mehmet Güler, Agit Tekin, Fethi Özyılmaz, Kemal Geçmez, Haydar Aktaş, Ali Özdemir, Nezir Doğan, Faik Demir, İrfan Vural,Yaşar Akar, Askeri Yönetim, Behçet Koyun, Kazım Özyılmaz seçildi.

“BÖLGENİN EN GÜÇLÜ DERNEĞİYİZ”

Derneğin üç yıllık faaliyetlerini okuyan ve gelecekle ilgi topluma hizmet adına yapacağı projeleri anlatan Aydın Pirinççioğlu,
tekrar başkan seçildiği için dernek üyelerine ve genel kurula teşekkür etti. Pirinççioğlu, “Yeni yönetimimizle hem ailemizde hem de bölgemizdeki sorunları çözme adına daha çok çalışacağız. Metine Derneği, bölgenin en güçlü derneğidir. Her zaman söylüyoruz, Metina Derneği olarak başta Diyarbakır ve Mardin olmak üzere bölgemizdeki bütün sorunların çözümünde üstümüze düşenleri yaparak hem kan davalarını bitireceğiz, hem de bölgemizin artık sorunlarla değil güzelliklerle ön plana çıkaracağız. Bu konuda yönetimdeki arkadaşlarımızın özverili çalışmaları, birlik ve beraberliğimizle güzel çalışmalar yapacağız” dedi.

“20 DAVAYI BARIŞLA SONUÇLANDIRDIK”

Başta bölgenin kanayan yarası kan davaları olmak üzere birçok davayı bitirdiklerini aktaran Pirinççioğlu, şöyle devam etti: “Kan davası, arazi meselesi, kız kaçırma olayları olmak üzere 20 davayı barışla sonuçlandırdık. Bu davaların son bulmasıyla birlikte bölgemizde barış ve huzur ortamı ortaya çıktı. Bu çalışmalarımızdan dolayı bölgede özellikle kırsal alanda derneğimize büyük ilgi var. Derneğimizde Barış ve Gençlik komisyonumuz var. Komisyonlarımızın devreye girmesiyle birlikte inşallah Metina Derneği olarak bölgedeki bütün husumetli kişileri barıştırarak kan davalarını bitireceğiz. Amacımız toplumdaki kin ve nefreti bitirmektir. Onun için derneklerin kuruluşu halk için çok önemlidir.”