Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

“2021, Yenişehir’de yatırım yılı olacak”

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, göreve geldiği günden bugüne yapılan hizmetleri açıkladı. 2020 yılında yol, asfalt, kaldırım, parke, altyapı, ihtiyaca dönük sosyal tesisler ve bir çok projenin tamamlandığını belirten Beşikci, 2021 yılı içerisinde ise bu çalışmaları ve projeleri artırarak, hizmete devam edileceğini söyledi. 2021 yıllı içerisinde daha güzel eserleri […]

“2021, Yenişehir’de yatırım yılı olacak”
  • 20 Ocak 2021 15:57

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, göreve geldiği günden bugüne yapılan hizmetleri açıkladı. 2020 yılında yol, asfalt, kaldırım, parke, altyapı, ihtiyaca dönük sosyal tesisler ve bir çok projenin tamamlandığını belirten Beşikci, 2021 yılı içerisinde ise bu çalışmaları ve projeleri artırarak, hizmete devam edileceğini söyledi.

2021 yıllı içerisinde daha güzel eserleri ve hizmetleri Yenişehir ilçesi ile buluşturacaklarını belirten Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan V.  Murat Beşikci, “İlçemizde vatandaşlarımızın kronikleşen sorunlarını bir bir çözüme kavuştururken ortaya koyduğumuz günümüz belediyecilik anlayışının bir parçası olarak sosyal projelere de büyük bir önem verdik. En temel belediyecilik hizmetlerini en kaliteli ve en verimli şekilde vatandaşlarımıza ulaştırmak adına gayrette bulunduk bunun yanı sıra tamamladığımız yeşil alanlar ve sosyal alanlarla da vatandaşlarımızın 7’den 70’e faydalanacağı mekanları tasarladık” dedi.

“OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN HİZMETLERİ ARTIRDIK”

Kadınların sosyal yaşamda var olmalarını sağlayacak, ekonomik gelir elde edebilecekleri Hanımevi Millet Kıraathanesi, gençler için 3 farklı İlkbahar Millet Kıraathanesi, büyükler için İkinci Bahar Millet Kıraathanesi, Engelsiz Yaşam Merkezi’ni açtıklarını ifade eden Beşikci, ihtiyaç sahibi bin 450 vatandaşa düzenli gıda desteğinde sunduklarını, Covid-19 pandemisi ile mücadele kapsamında sağlık çalışanlarımıza ve vatandaşlarımıza maske, tulum ve hijyen seti desteğinde bulunduklarını söyledi.

“KALBE YÜRÜYEN BELEDİYECİLİK ŞİARIYLA HAREKET EDECEĞİZ”

“Kalbe Yürüyen Belediyecilik” sloganıyla, vatandaşlara 7 gün 24 saat esasına dayalı olarak gece gündüz çalışmaya devam edeceklerini anlatan Beşikci, “Yenişehir Belediyesi olarak bütün kaynakları etkin ve verimli kullanılması için tüm çalışanlarla birlikte sıkı bir mali disiplini hayata geçirerek hizmetleri aralıksız bir şekilde sürdürmekteyiz. İlçemizde yıllardır ihmal edilen yolları asfaltla buluşturup, altyapı konusundaki eksiklikleri gidererek mahallelerimizde  oyun parkları, sosyal yaşam alanları oluşturup devletimizin imkanlarını vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya devam edeceğiz.

“2021’DE 100 MİLYON TL BÜTÇE İLE PROJELERİMİZİ TAMAMLAYACAĞIZ”

2021 yılı için ilçemize 100 milyon TL yatırım bütçesi ayırarak, hazırlamış olduğumuz projelerimiz ve ilçemizde aralıksız olarak sürdüreceğimiz sosyal destekler ile  adeta yatırım yılı ilan etmiş olacağız. Bu kapsamda Yenişehir ilçemizde yollarımızın konforunu artıracak, yeni bisiklet yolları yapacak ve ilçemize yakışır yeni konsept 5 yeni parkımızı inşa edeceğiz. İlçemizde çocuklarımıza yönelik çocuk akademisi bilgi evleri, gençlerimize kütüphane ve bilim-teknoloji atölyeleri, gençlik merkezlerini de kazandıracağız. Hayata geçireceğimiz sosyal projelerle gençlerimizin ve kadınlarımızın istihdamına yönelik mesleki kursları düzenleyecek, dezavantajlı gruplarımıza ve yaşlılarımıza yeni projelerle ulaşmaya gayret edeceğiz.

2021 yılında hayata geçireceğimiz kültür, sanat ve sosyal projelerimizin yol haritasını belirledik. Bu yol haritası ve eylem planı çerçevesinde ihtiyaca cevap veren inovatif yaklaşımlarla tasarlanan biribirinden önemli çalışmaları gerçekleştireceğiz. Yenişehir ilçemizin gelişmesi, kalkınması ve şehircilik alanında markalaşması için hem bir yandan belediyemize önemli kaynaklar yaratacak hem bu kaynakları vatandaşımıza kaliteli hizmet sunmak için değerlendireceğiz. İlçemizde hayata geçireceğimiz projelerle büyük bir farkındalık yaratacağımıza inanıyoruz.”

Belediyenin hayata geçirdiği diğer projeler şöyle:

*İlçenin altyapısını iyileştirmek için 150.000 metrekare kilitli parke taşı döşendi.

*80.000 ton sıcak asfalt, 35 km yeni yol ve 7,5 km kaldırım çalışması yapıldı.

*Araç filosuna çevre ve doğa dostu elektrikli 3 araç dahil edildi.

*Dezavantajlı ve engelli vatandaşların faydalanacağı Sosyal Taksi projesi hayata geçirildi.

*Gençlerin ulusal müsabakaların yapılabileceği 1.000 metre uzunluğunda cross parkuru tamamlandı.

*500 çöp konteyneri üretimi ve dağıtımı yapıldı.

*Daha temiz ve daha konforlu 10 parkın onarımı yapıldı.