Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Zivzik narına büyük rağbet

Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Zivzik (Dişlinar) köyünde yetiştirilen ve bozulmadan 8 ay tazeliğini koruyan “Zivzik” narına soğuk havalarla ile birlikte Diyarbakır’da rağbet arttı. Siirt’in ekonomisinde önemli bir yere sahip olan ve ülke ekonomisine ciddi gelir sağlayan “Zivzik” narı 8 ay bozulmadan kendini koruyor. Nar meyvesinin insan sağlığı üzerindeki en yaygın bilinen olumlu etkileri, kanser türlerine […]

Zivzik narına büyük rağbet
  • 3 Ocak 2023 23:15

Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Zivzik (Dişlinar) köyünde yetiştirilen ve bozulmadan 8 ay tazeliğini koruyan “Zivzik” narına soğuk havalarla ile birlikte Diyarbakır’da rağbet arttı.

Siirt’in ekonomisinde önemli bir yere sahip olan ve ülke ekonomisine ciddi gelir sağlayan “Zivzik” narı 8 ay bozulmadan kendini koruyor. Nar meyvesinin insan sağlığı üzerindeki en yaygın bilinen olumlu etkileri, kanser türlerine karşı koruma sağlamasıdır. Özellikle doğal bir kalp ilacı olarak tanımlanan nar, suyunun sıkılmasıyla soğuk havaların olmazsa olmazı oluyor.

Nar suyunun her gün bir bardak tüketilmesi, kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilmesiyle biliniyor. Aynı şekilde iyi kolesterolü yükseltebilir ve bu da felç ve kalp krizi riskini azalttığı değerlendiriliyor.

Son yapılan çalışmalarda Zivzik Narı’nın hücre yaşlandırıcı, kansere, vücutta doku hasarına karşı oluşan iltihaplanmaya, yüksek kolesterole, diyabet ve prostat gibi hastalıklara karşı koruyucu etki gösterdiği ortaya çıktı.