Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Van OSB Başkan adayı Bozkurt: 6 vizyon projemizle yönetime talibiz

Van Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı görevini 2015-2017 yılları arasında üstlenen iş insanı Şemsettin Bozkurt, 19 Şubat’ta yapılacak seçimlerde yeniden Van OSB Başkanlığı’na aday oldu. Van Organize Sanayici ve İş İnsanları Derneği (VOSİAD) Başkanı olan Şemsettin Bozkurt, Bosaş Mühendislik ve Bospor Strafor üretimi yapan şirketlerinin de yönetim kurulu başkanlığını yapıyor. 19 Şubat’ta yapılacak Van OSB seçimlerinde […]

Van OSB Başkan adayı Bozkurt: 6 vizyon projemizle yönetime talibiz
  • 15 Şubat 2022 02:20

Van Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı görevini 2015-2017 yılları arasında üstlenen iş insanı Şemsettin Bozkurt, 19 Şubat’ta yapılacak seçimlerde yeniden Van OSB Başkanlığı’na aday oldu.

Van Organize Sanayici ve İş İnsanları Derneği (VOSİAD) Başkanı olan Şemsettin Bozkurt, Bosaş Mühendislik ve Bospor Strafor üretimi yapan şirketlerinin de yönetim kurulu başkanlığını yapıyor. 19 Şubat’ta yapılacak Van OSB seçimlerinde başkan adayı olduğu açıklayan Bozkurt, Şehrivan TV’ye yaptığı açıklamada, projelerini anlattı. 6 vizyon projesiyle seçime hazırlandığını ifade eden Bozkurt, projelerini şöyle anlattı:

“Ben aday değilim, biz adayız. Dünyaya tanıtımını yapacağımız bir sanayi bölgesi hayaliyle birbirinden değerli sanayicilerimizle birlikte bu göreve talibiz. Bunun en büyük nedeni de geçmişteki vizyonumuz. Şeffaf ve hesap verebilir bir yönetimin olması lazım ve biz onun için aday olduk. 5 yıldır gelir giderle ilgili sanayi bölgesinde bulunan arkadaşlarla istişare edilmedi.

OSB’nin dünyaya açılması için çeşitli keşifler yaptık. Dünyanın en büyük yatırımcılarını Van’a getirmek için çok büyük mücadele verdik. Ancak demiryolunun olmaması yatırımcıları buradan uzaklaştırdı. Bu tür sorunlar üzerinde çalışmalara başladık ama başkanlık süresi çok kısa olunca projeler gerçekleşmedi. Demiryolunun gelmesi için de ön protokol imzaladık. Başkanlık sürem uzun olsaydı birçok projeyi belli bir seviyeye getirmiş olacaktım. Sanayicinin rekabet gücü nasıl artırılır? Bunu da yaptığımız zaman hem istihdama hem de kentin kalkınmasına yarayacaktır. Başkan olduğumuz dönemlerde önümüze 6 tane vizyon proje koymuştuk.

“DEMİRYOLU BAĞLANTISINI HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Birinci Projemiz; OSB’nin dünyayla bir bağlantısının olması için demiryolunun gelmesi ve ona bağlı olarak lojistik merkezinin serbest bölgeye bağlanması sağlamaktır. Biz bu projeleri gündeme getirdiğimiz zaman Diyarbakır’ın gündeminde yoktu. Ancak şimdi Diyarbakır sanayi bölgesinde tüm projelerini tamamladı. Bizim ise gündemimiz de bile yok.

“GÜNEŞ ENERJİSİ TARLASI KURACAĞIZ”

İkinci Projemiz; enerji kaynaklarının hızla tükendiği ve enerji maliyetlerinin hızla yükseldiği bu dönemde 150 fabrikaya yetecek bir güneş tarlası kurmak. En fazla 5 yıl sonra da tüm sanayicilere ücretsiz bir şekilde enerji sağlamaktır. 5’nci etapta bu projeye uygun bir yerimiz var. Biz görevde olduğumuz zaman da üniversite ile birlikte bu projeyi çalışmıştık. Fizibilitesini ve kaynağını hazırlamıştık.

“OSB’NİN PETROL İSTASYONU OLACAK”

Üçüncü Projemiz; sanayicilerimizin ciddi bir yakıt gideri var. OSB kimliği adı altında bir petrol firmasıyla anlaşarak bölgede oluşturacağımız bir petrol istasyonunda piyasa göre daha ucuz bir yakıt elde etmek istiyoruz. Bu projeler sanayicinin rekabet gücünü artıracak.

“ÇEVRE DUVARI ÖRÜLECEK, OSB GÜVENLİ HALE GELECEK”

Dördüncü Projemiz; 4’ncü etapta 400 dönümlük bir yerimiz var. Dönümü 25 bin TL artı KDV olacak şekilde satarak elde edilen parayla OSB’deki 4 etabın komple çevre duvarlarını yapacağız. Buraları da güvenli hale getirerek tek giriş çıkışla organizeyi kontrol altına almayı hedefliyoruz. Satılan arsadan elde edilen paradan haberimiz yok. Kaynağı doğru kullanamadılar ve bu işte yapılmadı.

“KOMPLEKS BİR YAPIYA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”

Beşinci Projemiz; Biliyorsunuz organize bölgemiz büyüyor. Buna bağlı olarak misafirhane, lokanta, kafe, banka, kargo şirketi gibi yerlerinin de projelerini gerçekleştireceğiz.

“SERVİS ARACI SORUNU ÇÖZÜLECEK”

Altıncı Projemiz; OSB bölgesinde bir servis aracının olmasını sağlayacağız. Orada çalışan ve okula giden öğrenciler için çok daha iyi olacaktır. Bizim vizyonumuz bu ve yönetimimizle birlikte istişarelerde bulunuyoruz.

 

“VAN’DA ROL MODEL YOK, HALKIMIZ ÇÖZÜMÜ GÖÇTE BULUYOR”

Kent ekonomisini de değerlendiren Şemsettin Bozkurt, şunları söyledi:

“Üretim ve istihdamın olabilmesi için dünyayı iyi okumanız lazım. Uçak seferleriniz ve demir yolunuzun dışarıya bağlantısı yoksa ihracat yapma potansiyeliniz de gelişmez. Sanayicilerin ufukları genişlesin diye farklı sanayi üretimlerini ziyaret etmeleri lazım. Dünyalar bu üretimi nasıl yapıyor, nasıl gelişiyorlar? Bizim bunlardan ders çıkarmamız lazım. Ülke olarak gerilerdeyiz ve Van olarak da ülkenin çok daha gerisindeyiz. Tarım, hayvancılık ve turizm konusunda dünya farklı bir yerde biz farklı bir yerdeyiz. Bu anlamda eğitim seviyesi de gözden geçirilmeli.

Her yıl 45-60 milyonu aşmayan rakamlarda kalıyoruz. Öte yandan Van nüfusu ilk defa azaldı. Bu da bize birçok şeyi anlatıyor. Kente rol model olacak bir ışığı görmüyorlar. Buna bağlı olarak da doğurganlık oranı düştü ve ciddi anlamda da göç başladı. Çok büyük umutlarla açılan en büyük fabrikamız kapandı. Van’daki firmaların hiçbiri Türkiye’de ilk bine giremiyor. Kentte başka yerlere giden insanlarımız holdingleşebiliyor. Ancak Van’da bulunan insanlarımız kısır döngüde kalıyor. Çözüm yolunu ise göç etmekte buluyor.