Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Türkiye bu iki Rap şarkısını çok konuşacak; Olay ve Susamam!

ŞERİFE DENİZ BULUT/ABORİ Türkiye’de insan hakları, hayvan hakları, doğa, işsizlik, öğretmen atamaları, kadına yönelik şiddet, adalet gibi konulara dikkat çeken iki RAP sanatçısı, 20’den fazla ismi iki şarkıda bir araya getirmeyi başardı. Ankaralı Rap sanatçısı Ezhel, “Olay”, Şanışer’in öncülüğünde 20 RAP sanatçısı da “Susamam” adlı şarkıyı Youtube üzerinden paylaştı.   “Olay”da politik mesajlara yer veren […]

Türkiye bu iki Rap şarkısını çok konuşacak; Olay ve Susamam!
  • 6 Eylül 2019 03:52
  • 7 Eylül 2019 14:09

ŞERİFE DENİZ BULUT/ABORİ

Türkiye’de insan hakları, hayvan hakları, doğa, işsizlik, öğretmen atamaları, kadına yönelik şiddet, adalet gibi konulara dikkat çeken iki RAP sanatçısı, 20’den fazla ismi iki şarkıda bir araya getirmeyi başardı.

Ankaralı Rap sanatçısı Ezhel, “Olay”, Şanışer’in öncülüğünde 20 RAP sanatçısı da “Susamam” adlı şarkıyı Youtube üzerinden paylaştı.

 

“Olay”da politik mesajlara yer veren Ezhel, “Biz kimiz nereden geldik her insan kafa yorar, aslında bütün olay euro lira ve dolar” diyerek, Türkiye’nin son yıllarda yaşadığı ekonomik krizleri de işledi. Şarkıda geçen “Bende kuruş, sende tomar” sözlerini söylerken, arka planda Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın gözükmesi dikkat çekti.

Rap sanatçısı Şanışer’in öncülük ettiği “Susamam” adlı parçaya sanatçılar Fuat, Ados, Hayki, Server Uraz, Beta, Tahribad-ı İsyan, Sokrat ST, Ozbi, Deniz Tekin, Sehabe, Yeis Sensura, Aspova, Defkhan, Aga B, Mirac, Mert Şenel, Kamufle de eşilik etti. Politik mesajlar veren rap sanatçılar, “Kiminin kitap alacak bir parası yok, öğretmen atanacak ama arası yok”, “Ben bir üniversiteden mezunum yarattığınız bir sistem yüzünden serseriyim”, “Susma, sustukça sıra sana gelecek”, “Taciz, şiddeti hiç bitmiyor, kınamakla bu iş bitmiyor” gibi ifadelerini kullandı.