Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

TOTEM’İ VAR KAVŞAĞI YOK, FABRİKASI VAR ELEKTRİĞİ YOK! DİYARBAKIR’IN TESKTİLKENT’İ ÇÖZÜM BEKLİYOR

VEYSİ POLAT Diyarbakır’ın istihdam sorunu için tek çözüm adresi olan Türkiye’nin ilk Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde elektrik, alt ve üst yapı sorunları yaşanıyor. İnşaatına 2019 Kasım ayında başlanan Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, 129 Hektarlık bir alana sahip. 105 adet sanayi parseli bulunan Tekstil İhtisas OSB’de 61 firma ile sözleşme yapıldı. 1.2 milyar […]

TOTEM’İ VAR KAVŞAĞI YOK, FABRİKASI VAR ELEKTRİĞİ YOK! DİYARBAKIR’IN TESKTİLKENT’İ ÇÖZÜM BEKLİYOR
  • 8 Ağustos 2020 20:10

VEYSİ POLAT

Diyarbakır’ın istihdam sorunu için tek çözüm adresi olan Türkiye’nin ilk Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde elektrik, alt ve üst yapı sorunları yaşanıyor.

İnşaatına 2019 Kasım ayında başlanan Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, 129 Hektarlık bir alana sahip. 105 adet sanayi parseli bulunan Tekstil İhtisas OSB’de 61 firma ile sözleşme yapıldı. 1.2 milyar TL’lik yatırım yapan firmalar, 8 bin 687 kişiye de istihdam sağlanacağı taahhüdünü verdi.

Diyarbakır’ı tekstil, giyim ve hazır giyim sanayisinde önemli bir üs haline getirecek olan OSB’de şu ana kadar dört firma üretime hazır durumda, diğer 57 firmanın bir kısmı da inşaat sürecini jeneratörlerle devam ettiriyor. Ancak bu süreçte skandallar yaşanıyor.

Diyarbakır-Elazığ Karayolu’nun 12’nci kilometresinde bulunan Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin tabelası asılmasına rağmen, tekstilkenti ana yoldan ayıran bir kavşağı yok. Tekstilciler, ilk öncelik olarak elektrik, ardında da altyapı ve üst yapı sorununun acilen bitirilmesini bekliyor.

9 Mart 2019 tarihinde partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı’nca İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitingde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin önemine dikkat çekerek, “Şehrimizdeki yatırımcılarımızı toplam 4,6 katrilyon lira tutarında yatırım teşvikiyle destekleyerek 42 bin 200 kişilik yeni istihdam oluşturduk. Diyarbakır’daki 39 bin iş yerimize toplam 1,3 katrilyon liralık Sosyal Güvenlik Kurumu prim teşviki verdik. Diyarbakır’da biri Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olmak üzere 2 yeni Organize Sanayi Bölgesi’ni faaliyete geçirdik. Mevcut organize sanayi bölgelerinde üretim yapılan parsellerde 7 bin kişi istihdam ediliyor. Tüm parsellerde üretime geçildiğinde bu sayı 19 bine çıkacak. Bir ay önce Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 56 firmamıza parsellerini tahsis ettik. Burada 305 milyon lira yatırım yapacak firmalarımız. 8 bin Diyarbakırlı kardeşimize de yeni iş imkanları sağlanacak. Diyarbakır geçen sene tekstil ihracatında 5 katlık bir artışa imza attı. Bu potansiyeli dikkate alarak şehrimizde tekstil üretimini teşvik ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı.