Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Şayet Davutoğlu Diyarbakır’a gelecekse, önce “Toledo”dan başlamalı…

VEYSİ POLAT DW Türkçe’nin bugün servis ettiği “Eski Başbakan ve AK Parti Kurucusu Ahmet Davutoğlu’nun yeni bir parti kurmaya hazırlandığı ve Diyarbakır’da katılacağı iftarda partisinin duyurusunu yapacağı” şeklindeki haber, akıllara Sur olayları döneminde “Buraları Toledo yapacağız” sözlerini anımsattı. Habere göre Ankara kulislerinde, Davutoğlu parti kurma çalışmalarında sona yaklaştı. Bu çerçevede AK Parti’nin önemli isimleri ile […]

Şayet Davutoğlu Diyarbakır’a gelecekse, önce “Toledo”dan başlamalı…
  • 14 Mayıs 2019 01:31
  • 14 Mayıs 2019 03:16

VEYSİ POLAT

DW Türkçe’nin bugün servis ettiği “Eski Başbakan ve AK Parti Kurucusu Ahmet Davutoğlu’nun yeni bir parti kurmaya hazırlandığı ve Diyarbakır’da katılacağı iftarda partisinin duyurusunu yapacağı” şeklindeki haber, akıllara Sur olayları döneminde “Buraları Toledo yapacağız” sözlerini anımsattı.

Habere göre Ankara kulislerinde, Davutoğlu parti kurma çalışmalarında sona yaklaştı. Bu çerçevede AK Parti’nin önemli isimleri ile temas kurarak mevcut ve eski milletvekilleri dahil pek çok AK Parti’li ile birebir görüşmeler yaptığı da yer aldı. Davutoğlu’ndan veya bu oluşum içinde yer alan birinden direkt alınmış bir görüşün yer almadığı haberin, gazetecilik deyimiyle “ayakları biraz havada.”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptali sonrası YSK’ya yönelik eleştirilerini gündeme getiren ve uzun bir süredir de eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yeni parti kuracağı iddiaları “yılan hikayesi”ne dönen Davutoğlu’nun gerçekten böyle bir parti oluşumu içinde yer alıp almadığını önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.

Davutoğlu’nun, Kürt siyasetinin merkezi durumunda olan Diyarbakır’da açıklama yapacağı iddiası, 23 Haziran seçimleri öncesi AK Parti’yi “derin dondurucu”ya alınan “çözüm süreci”ni yeniden başlatmaya yönlendirme de olabilir. Ki bu tez, bölge halkının ve demokrasi güçlerinin bu dönem en büyük beklentisi. Davutoğlu açısından bu hamlenin O’na pek de bir şey kazandırmayacağı bir gerçek.

Sur, “yerle yeksan” edilirken dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’ydu ve “Buraları Toledo yapacağız” diyen de…

O günden bu güne siyaseten çok şey değişti ancak Sur’da değişen bir şey olmadı. Yıkımın olduğu yerleri, gökyüzünün dışında gören yok!

Şayet DW Türkçe’nin servis ettiği gibi Ahmet Davuoğlu buralara gelecekse, önce Toledo özründen başlamalı…