Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Orhan Ayaz: Pandemi de kayyum zihniyeti de son bulsun

HABER MERKEZİ İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan HDP’li Bismil Belediye Başkanı Orhan Ayaz, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Ayaz’ın balram mesajı şöyle: “Dünya insanlık ailesi, başta pandemi olmak üzere, küresel ısınma, açlık ve yoksulluk sorunları, kapitalizmin yarattığı doğa tahribatları, cinsiyet eşitsizliği, egemenlerin yarattığı bölgesel çatışmalar ve faşizan uygulamaların ezilen halkları adeta nefessiz bıraktığı bir […]

Orhan Ayaz: Pandemi de kayyum zihniyeti de son bulsun
  • 21 Temmuz 2021 16:49

HABER MERKEZİ

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan HDP’li Bismil Belediye Başkanı Orhan Ayaz, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Ayaz’ın balram mesajı şöyle:

“Dünya insanlık ailesi, başta pandemi olmak üzere, küresel ısınma, açlık ve yoksulluk sorunları, kapitalizmin yarattığı doğa tahribatları, cinsiyet eşitsizliği, egemenlerin yarattığı bölgesel çatışmalar ve faşizan uygulamaların ezilen halkları adeta nefessiz bıraktığı bir süreci yaşamaktadır.

Ülkemizde ise hak, hukuk ve adaletin mercekle arandığı, ekonominin sosyal travmalara sebep olduğu, intiharların ayyuka çıktığı, var olan sınırlı demokratik kazanımların yok edildiği, kadın cinayetlerinin, kayırmacılığın, rantçılığın, yolsuzlukların ve mafya düzeninin olağan hale getirildiği darbe hukukunun süreklileştirildiği, halkın iradesinin kıymeti harbiyesinin olmadığı vahim bir sürece maalesef tanıklık ediyoruz.

İnsanlık tarihi boyunca zalimlerin yarattığı bu karanlık süreçlere karşı demokrasi bayrağını dalgalandıran bu uğurda mücadele eden, bedel ödeyen, demokrasi güçleri dünya insanlık ailesine umut olmuşlardır. Demokrasi güçlerinin tarih boyunca kazandığı başarılar ve zaferler insanlığın ortak değerleri haline gelmiştir.

İslam aleminin ve insanlığın ortak değeri olan mübarek Kurban Bayramı’nın halkımıza İslam alemine ve tüm ezilen halklara onurlu barışı, demokrasiyi, ekonomik refahı, hak, hukuk ve sosyal adaleti getirmesini, pandeminin son bulmasını, demokrasi güçlerinin mücadele azmine ve ezilenlerin dayanışmasına vesile olmasını temenni eder, tüm halkımızın, ezilenlerin ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı’nı canı gönülden kutlar, en içten duygularımla  saygılarımı sunarım.”