Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

LGS’de başarının adresi: Final Dönence Kişisel Gelişim Kurs Merkezi

VEYSİ POLAT Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Final Özel Dönence Kişisel Kurs Gelişim Merkezi, Türkiye genelinde yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Sınavı’nda son iki yılda iki Türkiye birincisi çıkararak, adından söz ettiriyor. Bu başarının arkasında Final’in Diyarbakır kurucusu Şahin Otu ve Final Özel Dönence Kişisel Kurs Merkezi Müdürü Sedat Yılmaz ile tecrübeli eğitim kadrosu bulunuyor. […]

LGS’de başarının adresi: Final Dönence Kişisel Gelişim Kurs Merkezi
  • 1 Ekim 2022 12:40
  • 1 Ekim 2022 12:44

VEYSİ POLAT

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Final Özel Dönence Kişisel Kurs Gelişim Merkezi, Türkiye genelinde yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Sınavı’nda son iki yılda iki Türkiye birincisi çıkararak, adından söz ettiriyor.

Bu başarının arkasında Final’in Diyarbakır kurucusu Şahin Otu ve Final Özel Dönence Kişisel Kurs Merkezi Müdürü Sedat Yılmaz ile tecrübeli eğitim kadrosu bulunuyor.

Final Özel Dönence Öğretim Kurs Merkezi’nde eğitim gören Tuğba Polat 2021’de, Furkan Berat Tuzcu (14) da 2022’de yapılan Liselere Geçiş Sistemi’de (LGS) tüm soruları doğru cevaplayarak, 500 tam puan aldı.

KURS MÜDÜRÜ SADAT YILMAZ BAŞARIDAN BAŞARIYA İMZA ATIYOR

Bu başarı, Dönence Kişisel Gelişim Kurs Merkezi’ni kentte özel kıldı. Her yıl bu kurs merkezi, kayıt kapatıyor. Bu kurumun başında da deneyimli eğitimci Kurs Müdürü Sedat Yılmaz bulunuyor.

Aslen Ordulu olan Sedat Yılmaz, İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi ve aynı zamanda Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilgiler Eğitim Fakültesi mezunu. 2000 yılından beri aktif olarak özel sektörde ve Final Eğitim Kurumları’nda çalışan Yılmaz, daha önce Batman ve Diyarbakır Final Okulları’nda; Ankara’da sınav eğitim kurumlarında Kızılay Şubesi’nde öğretmenlik, İstanbul Bahçelievler’de Final’in kuruculuğu ve yöneticiliğini yapmış bir isim.

Daha sonra Diyarbakır Final Okulları Kurucusu Şahin Otu ile yeniden bir araya gelen Sedat Yılmaz, 2017’den beri bu kentte.

Son iki yılda yöneticiliğini yaptığı kurumda LGS’de iki Türkiye birinciliği çıkaran Yılmaz, başarının sırrını ve eğitimde izledikleri yol haritasını şöyle anlattı:

“Geldiğim günden beri sistemli ve disiplinli bir program dahilinde adım adım hedefe doğru çalıştık. Öncelikle başarımızı sağlayan birkaç kriter belirledik. Bir defa öğrencilerimizi sınavsız kursa almıyoruz. Önce bir sınav yapıyoruz öğrencilerimizin akademik durumu ile ilgili. Her öğrenci ile birebir sohbet ediyoruz. Önce öğrencileri rehber öğretmenimiz eşliğinde bir sınava alıp değerlendirme yapıyoruz. 200 puanın altında puan alan öğrenciyi almıyoruz. Eğer 200 puan altı puanı olan öğrenciyi alırsak Veli ile önce görüşüyoruz bir strateji belirliyoruz ve kendisinden sabırlı olmasını bekliyoruz. Biliyorsunuz her velinin beklentisi çocuğunun en iyi yere ulaşmasıdır. Bir de ne yazık ki insanlarımızda şöyle bir durum var. Suçlama ve hemen bir suçlu bulma yeni olduğu için öncelikle biz bunu belirliyoruz. O yüzden çocuğun durumuna bakıp nasıl bir yol izleyeceğimizi söylüyoruz ve buna yönelik çalışıyoruz.

BAŞARININ SIRRI: İLGİ, TAKİP, DİSİPLİN VE MORAL

Başarının sırrı bana göre çok basit. İlgi, takip, disiplin, özgüven verme ve moral. Biz öğrencilerimizle yakından ilgileniyoruz. Mutlaka şahsen takip ediyorum. Tabii bu başarı sadece öğrenci de bitmiyor. Bir de onu yetiştiren ekip de önemlidir. Biz aynı zamanda öğretmenlerimizi de sınavla alıyoruz. Mutlaka sohbet ediyoruz onlara hedeflerimizi anlatıyoruz. Biz her öğrenciye rakibinin öğrenci değil hedefi olduğunu söylüyoruz. Yani basit hedefler değil büyük hedefler koyuyoruz önlerine. Ve insanlar neyi hedef koyarsa ona ulaşmak için çalışıp çabalarlar. Siz Everest’e hedeflerseniz ona göre hazırlanırsınız. Ağrı’yı hedeflerseniz ona göre yol kat edersiniz. Bizim girişte bir pano var 500’ü oraya yazdım. Gelen öğrencilerimiz Tuğba Polat’tan itibaren bu yıl da Furkan Berat Tuzcu çocuğumuz Türkiye’de 1. oldu.

“KALİTELİ KADROMUZA GÜVENİYORUZ”

Diyarbakır’da en son 2 yıl öncesine kadar kenarda köşede 250’ye yakın kurs var. Bunların bir kısmı resmi olarak çalışıyor bir kısmı da milli eğitim öğretmenleri ile birlikte çalışıyor. Biz böyle çalışmıyoruz. Çünkü başarı istiyorsanız o işe adanmış bir kadro ile çalışmanız lazım. Bizim başarımızın sırrı biraz da burada. Biz kendi öğretmenlerimizle çalışıyoruz. Açıkçası çok güzel bir şey yaptığımızı düşünüyorum çünkü Milli Eğitim’de olanlar zaten bir işleri var. Bizim ne yazık ki ülkemizde KPSS diye bir gerçek var. KPSS sınavını başarısız diye bir ölçüt olarak görmüyorum. KPSS mağduru öğretmenlerimizle iyi bir çalışma yapıyoruz.

Aslında KPSS mağduru olan öğretmenlerimizin ne kadar büyük başarılar kazandığını ve büyük başarılar elde edebileceğini gösteriyoruz. Bu anlamda bunun bir insani tarafı olduğunu düşünüyorum.

“EĞİTİM KOÇLUĞU YAPIYORUZ”

Biz arkadaşlarımızla öncelikle iyi bir eğitim koçluğu yapıyoruz. Bunu kendi kriterlerimize göre yapıyoruz. Öncelikle öğrencinin ödev takibi ve birebir ilgilenilmesi, bunun dışında aile ile iyi bir diyalog, çocuğun buradaki genel olarak arkadaş ve ders durumunu takip edip koordine ediyor. Asıl işleri budur. Biz aramalarımızı da bu anlamda biraz farklılaştırdık. Mesela aramalarımızı saat 19 ile 21.00 arası yaparız. Bu aramayla veliyi çocuk hakkında bilgilendiriyoruz. İki haftada bir bunu yapıyoruz. Burada görüşmemizin dışında çocuk evde ne yapıyor evdeki vaktini nasıl değerlendiriyor bunu bir bakıma kontrol ediyoruz açıkçası. Bizim aramalarımız genelde habersiz yapılıyor ve danışman koç öğretmenlerimiz bunu yapıyor. Bizim yaptığımız şekilde bu sistemi Diyarbakır’da yapan başka kimse yok. Herkes kendine göre koçluk diyor ama ben bu işin duayenlerinden çok şey öğrendim. Doğan Cüceloğlunun ekibi ile çalıştım daha önce. Birçok uygulamamızda bunları direkt alıyoruz. Bunun dışında bir de bizim fasikül sistemimiz var.

Öğrencilerimizi belli kitaplardan belli bölümünü haftalık olarak çözdürüyoruz ve kontrol ediyoruz. Bu çok etkili bir çalışma oluyor. Piyasadaki en iyi nitelikli soruların tamamını burada çözüyoruz. Asıl sır o soruları çözdürmektedir. Çocuklarımıza şunu söylüyorum ben. Yanlış yapmaktan korkmayın yanlış yaptın önemli olan yanlış yapmak değil yanlışı düzeltmektir. buna odaklandırıyorum çocukları. Yanlış sayımızın değil önemli olan düzelttiğimiz yanlışların sayısı olduğunu söylüyorum. Bir noktadan sonra zaten bu meyvesini veriyor. İyi sonuçlar almaya başlıyorsunuz. Aslında bizim yaptığımız iş biraz şu öğrenci pes etmeye meyillidir. Bizim işimiz çocuğun bu yönünü bilip yaş aralığı olarak çok çabuk pes edecek, çok kırılgan, motivasyonu çok zor bir yaş aralığıyla çalışıyoruz. Biraz saman alevi gibi olabiliyorlar çok çabuk. Bizim yaş aralığımız 14-15 yaş aralığı. Hatta bazı çocuklarda bu 13 bile olabiliyor. Kırılgan bir yaş aralığı bir de gelişim açısından bunlar ergenliğin başlangıcı olduğu dönem birçok kendini tanıma kendine karşı hem olumlu hem de olumsuz duyguların yaşandığı bir dönemde bu çocuklar. Bunu bilerek yapmak lazım birçok şeyi. Aslında sanırım bunları çok iyi yapıyoruz. Bunları çok iyi kontrol edebiliyoruz. Bu da çocukla çok ilgilenmeniz ile olur. En başta da söylediğim gibi önce ilgi takip disiplin özgüven ve moral çok önemlidir.

Şahin Otu, öğrencisini tam altın ile ödüllendirirken.

“KURUCUMUZ ŞAHİN OTU’YA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Bizim başarımızda en büyük destek olan kurucumuz Şahin Otu’dur. Özellikle bugüne kadar yapılan tüm çalışmalarımızda bize güvenmesi, desteklerini hem maddi hem manevi olarak esirgemediği için başta kendisine çok teşekkürlerimi sunuyorum. Kazanan öğrencilerimizi ayrıca ödüllendirmesi her iki yılda da kendisine ayrıca teşekkür ediyorum. Sloganımız; Önce hayal edin sonra da gerçekleşmesi için buraya gelin. Çünkü hayal edemeyen hiç bir şey yapamaz.”