Ekoabori

Kovid tedavisi gören Osman Öcalan, hayatını kaybetti

PKK’nın bir dönem yöneticilerinden biri ve İmralı’da ömür boyu hapis cezasını çeken örgütün kurucusu Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan hayatını kaybetti.

PKK’nın bir dönem yöneticilerinden biri ve İmralı’da ömür boyu hapis cezasını çeken örgütün kurucusu Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan hayatını kaybetti. Koronavirüs nedeniyle ölen Öcalan, Irak Bölgesel Kürdistan  Bölgesi’nde toprağa verilecek.

PKK’dan ayrıldıktan sonra Irak Kürdistan bölgesine yerleşen Osman Öcalan, uzun zamandır sağlık sorunları yaşıyordu. Aktif siyaseti bırakarak ticaretle uğraşan Öcalan, bir süre önce beyin kanaması geçirdi. Evinde tedavisini sürdüren Öcalan, geçen ay da Koronaya yakalandı. IKBY’nin başkenti Erbil’deki bir hastanede tedavi gören Öcalan, bu sabaha karşı hayatını kaybetti. Öcalan’ın cenazesi, kendi isteği üzerine, IKBY’nin Selahaddin kentinde toprağa verilecek.

Türkiye’de silahlı faaliyeti olmayan Öcalan, kırmızı bültenle aranıyordu. Osman Öcalan’ın 23 Haziran 2019’da tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri öncesi, TRT Kürtçe kanalına çıkarılması tartışmalara neden olmuştu. TRT Kurdi’ye röportaj veren Osman Öcalan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP’yi eleştirmişti. Eleştiriler üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Öcalan’ın kırmızı bültenle arandığını bilmediğini açıklamıştı.

Ekoabori