Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İnsanlık utansın!..

HABER/ABORİ El Salvadorlu Oscar Alberto Martinez Ramirez ve 2 yaşındaki kızı, Meksika’dan ABD’ye yeni bir yaşama yelken açma umuduyla geçmeye çalışırken boğuldu. Oscar ve kızı Valeria, Meksika ile ABD’yi ayıran Rio Bravo Nehri’nden geçerken hayatını kaybetti.  ABD’ye sığınma başvurusu yapmak için sınırda bekleyen Oscar Alberto, pazar günü ABD’ye yasadışı yollardan giriş yapmaya karar verdi. Önce […]

İnsanlık utansın!..
  • 27 Haziran 2019 00:55
  • 27 Haziran 2019 01:02

HABER/ABORİ

El Salvadorlu Oscar Alberto Martinez Ramirez ve 2 yaşındaki kızı, Meksika’dan ABD’ye yeni bir yaşama yelken açma umuduyla geçmeye çalışırken boğuldu.
Oscar ve kızı Valeria, Meksika ile ABD’yi ayıran Rio Bravo Nehri’nden geçerken hayatını kaybetti.  ABD’ye sığınma başvurusu yapmak için sınırda bekleyen Oscar Alberto, pazar günü ABD’ye yasadışı yollardan giriş yapmaya karar verdi. Önce kızı ile nehri geçen Alberto, eşini almak için geri döndüğünde kızının nehrin sularına kapıldığını gördü. Alberto, kızına ulaşmasına rağmen akıntıya kapılarak kızıyla birlikte hayatını kaybetti. Alberto’nun eşi Tania Vanessa Avalos, yaklaşık iki aydır Puerto Köprüsü’nde ABD’den vize almak için beklediklerini söyledi.

Meksika’nın ABD sınırındaki Matamoros şehrinde, çoğunluğunu Latin Amerikalı düzensiz göçmenlerin oluşturduğu binlerce kişi ABD’li yetkililer tarafından sığınma talebinde bulunmak üzere çağırılmayı bekliyor. Öte yandan, ABD’li yetkililer haftada ortalama 3 sığınma talebi kabul ediyor.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador da, olaya ilişkin, “Bu çok acı bir durum. Her zaman söyledik, ABD ne kadar çok kişiyi reddederse, çölde veya nehri geçerken ölen o kadar kişi olacak” açıklamasında bulundu.