Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

HÜDA-PAR, Erbil’de temsilcilik açtı

Haber Abori Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR), yurt dışındaki ilk temsilciliğini Federal Kürdistan Bölgesi’nin başkenti başkenti Erbil’de açtı. Rûdaw’a konuşan HÜDA-PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, “Yurtdışındaki birinci ve ilk ofis ve temsilciliğimizi Erbil’de açtık. Bölgemize ve milletimize hayırlar getirmesini umut ediyoruz” dedi. İshak Sağlam, sorun ve sıkıntıların çok olduğu bir bölgede yaşadıklarını ve bunların giderilmesi için […]

HÜDA-PAR, Erbil’de temsilcilik açtı
  • 1 Mayıs 2019 14:51

Haber Abori

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR), yurt dışındaki ilk temsilciliğini Federal Kürdistan Bölgesi’nin başkenti başkenti Erbil’de açtı.

Rûdaw’a konuşan HÜDA-PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, “Yurtdışındaki birinci ve ilk ofis ve temsilciliğimizi Erbil’de açtık. Bölgemize ve milletimize hayırlar getirmesini umut ediyoruz” dedi.

İshak Sağlam, sorun ve sıkıntıların çok olduğu bir bölgede yaşadıklarını ve bunların giderilmesi için çözüm önerileri olduğunu söyledi.

Dile getirdikleri çözüm önerilerinin yüzyıllardan beri devam eden sorunlara çare olmasını umut ettiklerini belirten Sağlam, bu amaçla ilk yurt dışı temsilciliklerini Erbil’de açtıklarını ifade etti.

“İnşallah burdaki gruplar, siyasi partiler, kanaat önderleri ile bir araya gelerek aramızdaki sorun ve sıkıntıları silah ve şiddete bulaşmadan, dış güçlerin müdahalesine gerek kalmadan kendi aramızda konuşarak ve anlaşarak çözülebileceğine inanıyoruz” diyen Başkan Sağlam, sözlerine şunları ekledi:

“Bunun ilk adım olacağını umut ediyoruz. Dün sayın Barzani ile yaptığımız görüşme daha önceki görüşmelerin devamı niteliğindeydi. Sayın Barzani’nin de bölgede özellikle Kürtler üzerinde bir etkisi ve ağırlığı var. Parti olarak her ne kadar Türkiye’de siyaset yapıyor olsak da Kürtler üzerinde bir ağırlığımızın olduğunu düşünüyoruz. Dile getirdiğimiz sorunlarla alakalı olarak çözüm önerilerimiz var. Önerilerimizin yüzyıllardan beri devam eden sorunlara çözüm olacağını umut ediyoruz. Sayın Barzani ile bu anlamda görüşmelerimiz oldu.”

Sağlam, Başkan Mesud Barzani ile bu anlamdaki görüşmelerinin bundan sonra da devam edeceğini kaydetti.

HÜDA PAR heyeti, dün Erbil’in Selahaddin ilçesinde Başkan Barzani ile bir araya gelmişti.