Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

HDP, “kalıcı barış” için TBMM’ye faks çekme eylemi başlatıyor

VEYSİ POLAT/ABORİ Halkların Demokratik Partisi (HDP), 8 yıl aradan sonra İmralı’da avukatlarıyla görüşebilen PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın Kürt sorununa kalıcı çözümü ve barışın tesisi için açıkladığı 7 maddeden oluşan talebini Türkiye Büyük Millet Meclis’ne (TBMM) taşıyor. Alınan bilgiye HDP, yarın eşzamanlı olarak ülke genelinde saat 14.00’te postanelerden “Öcalan’ın 7 maddelik talebi dikkate alınsın ve kalıcı […]

HDP, “kalıcı barış” için TBMM’ye faks çekme eylemi başlatıyor
  • 13 Haziran 2019 22:39

VEYSİ POLAT/ABORİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 8 yıl aradan sonra İmralı’da avukatlarıyla görüşebilen PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın Kürt sorununa kalıcı çözümü ve barışın tesisi için açıkladığı 7 maddeden oluşan talebini Türkiye Büyük Millet Meclis’ne (TBMM) taşıyor. Alınan bilgiye HDP, yarın eşzamanlı olarak ülke genelinde saat 14.00’te postanelerden “Öcalan’ın 7 maddelik talebi dikkate alınsın ve kalıcı barışın tesisi için TBMM üzerine düşeni yapsın” ifadelerinin yer aldığı dilekçeleri, Ankara’ya gönderecek.

Öcalan, avukatları aracığıyla yaptığı açıklamada, Kürt sorununun kalıcı ve barışçıl çözümü konusunda, “Demokratik kamuoyu rolünü oynamalı” çağrısı yapmıştı.