Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Deva Partisi kurucusu ve Genel Başkan Yardımcısı da isyan etti: Hiç bir anneye böyle bir acı yaşatılamaz!

HABER/ABORİ Tunceli’de 2017’de çıkan çatışmada ölen Agit İpek’e ait kemiklerin DNA testi sonucu ailesine PTT kargosuyla gönderilmesi, tepkiler neden oldu. HDP Milletvekili Pero Dundar, konuyu Meclis’e taşıyarak, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e “Cenazenin PTT ile gönderilmesi kararı kim veya kimler tarafından verilmiştir? Bu kararı verenler ve bu insanlık suçunu işleyenler hakkında yasal bir yaptırım uygulanacak mıdır?” […]

Deva Partisi kurucusu ve Genel Başkan Yardımcısı da isyan etti: Hiç bir anneye böyle bir acı yaşatılamaz!
  • 12 Nisan 2020 14:57
  • 14 Nisan 2020 02:01

HABER/ABORİ

Tunceli’de 2017’de çıkan çatışmada ölen Agit İpek’e ait kemiklerin DNA testi sonucu ailesine PTT kargosuyla gönderilmesi, tepkiler neden oldu. HDP Milletvekili Pero Dundar, konuyu Meclis’e taşıyarak, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e “Cenazenin PTT ile gönderilmesi kararı kim veya kimler tarafından verilmiştir? Bu kararı verenler ve bu insanlık suçunu işleyenler hakkında yasal bir yaptırım uygulanacak mıdır?” diye sordu.

Sosyal paylaşım sitelerinde de üç gündür gündem konusu olan olayla ilgili Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı da açıklama yaparak, cenazenin kargoyla değil, prosedür gereği aile teslim edilmek üzere Diyarbakır Adliyesi’ne gönderildiğini duyurdu.

DEVA PARTİSİ’NDEN DE TEPKİ GELDİ: AÇIKLAMA YETERSİZ, HİÇBİR ANNEYE BÖYLE BİR ACI YAŞATILAMAZ!

Deva Partisi Kurucusu ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Twitter hesabından yaptı açıklamada, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklaması için “yetersiz” dedi. Ekmen, uygulamanın kabul edilemeyeceğini ifade ederek, şu sözleri paylaştı:

“Açıklama yetersiz. Cenazenin bir tabutta, cenaze aracı ile mezarlığa gönderilmesi ve dini usullere uygun defnin sağlanması gerekir idi. Benzer durumlarda yapılan budur, Dine/insanlığa ve hatta mevzuata uygun olan da. Hiçbir anneye böyle bir acı yaşatılamaz.”